writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Kim de gelder: wat nu?

door verf


Ik begrijp volkomen de uitspraak van de jury levenslang in een gevangenis .De enige manier waar de slachtoffers en met hen velen zelfs ik aan de dader wilden tonen hoe verschrikelijk we zijn daden vinden.
Vanaf nu wordt Kdg opgesloten in een overvolle gevangenis waar iedereen die in voorarest zit, voor iets wat men mischien niet gedaan heeft, ook zit. U en ik kunnen morgen een cel delen met Kdg.
Want hij wordt opgesloten als een normaal iemand die een mistap heeft gedaan.Een misdaad die nadat de 'normale mens' een straf heeft ondergaan tot bezining komt en na een aantal jaren cel. In aan merking komt om vrijgelaten te worden.
Binnen tien jaar gebeurt wat nu met dutroux gebeurt. Vanal dan wordt iedere jaar de wonde weer opengereten. Twintig jaar lang . Wanneer Kdg vijftig jaar is dan heeft hij het recht de gevangenis te verlaten.
Het ergste is door hem in een gevangenis op te sluiten wordt hij niet aangesprokenop wat hij heeft gedaan.

Moest hij ge´nterneerd zijn geworden dan was hij al vanaf dag 1 geconfronteer geweest met zijn daad. Het was iets wat Kdg ook niet wilde. Vanaf dag 1 was zijn straf een voor hem echte straf geweest.
Dan had de samenleving gezegd. Wat je deed was niet normaal. Wat scheelt er met u. Verder zou levenslang ook echt levenslang zijn geweest. Niet binnen tien jaar verzoekschriften ieder jaar twintig jaar lang. Zelfs als hij het perfect weet dat hij nooit meer vrij komt zelfs dan zie ik hem in staat om ieder jaar de wonde weer open te rijten.
Om ons te pesten.

 

feedback van andere lezers

 • greta
  Zwaar zieke geest, die man. Wat is dan straf? Wat is genoeg of effectief? Niets. Zelfs de doodstraf niet.
  verf: DANK U voor UW FB
  GR....ed
 • Gedichtenmeisje
  Ik vind het goed dat hij in de gevangenis beland is! Hij moet niet geconfronteerd worden met zijn daden! Hij weet goed genoeg dat wat hij deed, verkeerd was! zo'n mensen verdienen de zwaarste straf die er maar bestaat!

  je denkt toch niet dat hij ooit vrij komt?

  Want als hij vrij komt, kan hij precies weer hetzelfde doen! net als wat dutroux ook kan doen als hij vrijkomt! en zo'n mensen hebben geen enkel geweten!

  zo'n mensen kunnen niet genoeg gestraft worden!

  Groetjes Raissa
  verf: DANK U voor UW FB
  GR....ed
 • koyaanisqatsi
  Hoe DOM is een samenleving, als ze geen onderscheid kan maken tussen MISdaden en feiten zo erg, dat een vrijlating waar en wanneer dan ook nooit meer aan de orde zou moeten (mogen?) komen?
  verf: DANK U voor UW FB
  GR....ed
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 5

Uitstekend: 1 stem(men), 25%
Goed: 3 stem(men), 75%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 4 stem(men)
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .