writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Zurkeltrutte*

door verf

Kent u het ziektebeeld, dwangneurotisch kuisen. Het is een verschrikkelijke ziekte.
Diegenen die er onder lijden vinden zichzelf SUPERnormaal, iedereen die hun ziektebeeld niet deelt vinden ze niet normaal; ze vinden die 'abnormaliteit' zo bedreigend dat ze vinden dat ze het absolute recht hebben met alle middelen die abnormaliteit te vernietigen. Manipulatie, bedrog, verraad niks is hen te min om die - in hun ogen - bedreigende levenswijze te doen stoppen.
Een paar jaar geleden waren ze zelfs op TV te zien. Ze waren aan het jammeren over het lijfke dat Burgemeester Jansens droeg; ze zouden er zeker niet voor stemmen. Dat politiek gaat over ideeŽn niet over plastrons en lijfkes, dat konden ze niet vatten. Wie niet dwangneurotisch kuist kwam er niet in. Stelt u zich voor dat al die bacteriŽn hun geboende lijven zou attaqueren. Zuiverheid is hun hoogste goed. Zij zijn zuiver. Als ge dat maar weet. Het liefst zouden ze de abnormalen zo ver mogelijk van hen verwijderd zien.

Er is een theorie die stelt dat astma veroorzaakt wordt door het dwangneurotisch kuisen. Kinderen die niet blootgesteld werden aan een aantal bacteriŽn bouwen geen weerstand op zodanig dat ze op volwassen leeftijd onderhevig zijn aan allergieŽn allerlei. En de dwangneurotische kuisers die kuisen voort. Ze zullen kuisen tot ze denken dat ze iedere bacterie hebben gedood waarbij ze niemand sparen: iedere vieze vuile bacterie moet weg.

Een groot deel van de mens bestaat uit bacteriŽn. In onze darmen en plooien op onze mooi geboende lichaam zit het er vol van. Ze zijn zo klein dat er duizenden op een vingernagel te vinden zijn. Zonder bacterie geen mens.

Het zou bijna grappig zijn als het niet zo tragisch was iedere keer dat de dwangneurotische kruisers met overvloedig veel zeep denken dat ze weer een veeg beestjes vernietigd hebben, hebben ze in werkelijkheid de soep van beestjes op hun lijf herverdeeld. Jaren geleden bestond er zoiets als de vapona-strip die bleek gemaakt te zijn met Ieperiet: het gifgas dat wereldwijd bekend staat als het eerste gebruikte GIFGAS uit de tweede wereld oorlog.
Op dat moment dacht ik: wat een waanzin. De dwangneurotisch kuisers besproeien hun huizen met in sommige gevallen gevaarlijke chemische troep. Daarna hangen ze er een lap gifgas.

DE ZOMER.

Het was niet de zomer die op het cafťterras kwam zitten, het was een man met de naam van een ander jaargetijde. Het baasje van een partij wiens politiek ik zo walgelijk vind dat ik zelfs zijn naam niet wil vermelden. Hij zette zich aan een tafeltje naast mij. Op 10 cm afstand ik kon hem niet alleen zien, ik kon hem ook ruiken. De meeste bezoekers van het cafť kenden hem niet want het waren zoals sommigen hen noemen vreemdelingen.
De enigen die hem herkenden waren grappig genoeg twee Russische jongeren die stilletjes verontwaardigd aan een Antwerpse man hun beklag deden. De Antwerpse man zei dat iedereen in hun stad het recht had om ongestoord aan een cafťtafel te ziften. Naast de man met de ijskoude naam zaten twee van zijn medestanders: duidelijk dwangneurotische kuisers.

*zuurpruim

 

feedback van andere lezers

 • doolhoofd
  Ik heb ook smetvrees, denk ik. Zuiverheid is nu eenmaal mooier dan onzuiverheid. Schoonheid betekent altijd zuiverheid. De dwangmatige kuisers zijn volgens mij allemaal in aanraking gekomen met lelijkheid, met stank, met ziekte of verval, en ze geloven dat ze er door 'schoon' te maken van verlost zullen blijven. Natuurlijk gaan sommigen te ver; extremen zijn nooit gezond.

  Hier werk je je ideeŽn echt dieper uit. Dat zie ik graag.
  verf: Het grote probleem met zuiverheid is wie bepaalt wie of wat zuiver is. Zuiverheid is gebruikt om indiaanen, joden, zigeuners, homos, enz.... te vermoorden. Zuiverheid lijkt wel een masavernietigings wapen. De gebruikers massa moordenaars.
  DANK U voor
  UW fb
  GR.....ed
 • warket
  Af en toe moeten de vlekken van de vloer. Een spinnenweb ergens in een hoek moet blijven. Eettafel moet schoon en remsporen uit wc-pot weg.
  verf: DANK U voor
  UW fb
  GR.....ed
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 5

Uitstekend: 2 stem(men), 67%
Goed: 1 stem(men), 33%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .