writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Kabels (43)

door koyaanisqatsi

De avond na de arrestatie van Olga Pedrotvorets zetten César Allmagt en Rubén Sosa het op een zuipen. Ze hadden wat te vieren met het oppakken van de jonge psychopate, ook al had Allmagt, die de dag voordien had thuisgezeten met buikloop, weinig aandeel in het succes gehad.
De ware reden van hun drinkgelag lag evenwel bij het verlangen van beide mannen om hun gedachten te verdoven. Allmagt bleef worstelen met het vermoeden omtrent zijn vrouw, Sosa kon Conchita niet uit zijn hoofd zetten.
Hoewel beide mannen naarmate de avond vorderde loslippiger werden, hielden ze wat hun kwellingen betrof de tanden opeen geklemd. Allmagt had er wel moeite mee om zijn hart niet uit te storten, maar bij Sosa was daar geen denken aan.
Het opheffen van de avondklok, een week na Gutierrez dood, had een nooit geziene heropleving van het nachtleven tot gevolg gehad. Kroegen, bars, casino's, bordelen en clubs zaten tot in de vroege ochtenduren vol en deden gouden zaken. Vaudeville bruiste als nooit tevoren, want het leek wel alsof het volk zich na de gebeurtenissen van de afgelopen weken bewust geworden was van het fragiele karakter van het leven en dat men er maar beter op los feestte, zo lang het nog kon.
Wie ondertussen wel met de handen in het haar zat was Andy Grignard. Met zijn trombonespeler opgesloten in het asielcentrum was hij noodgedwongen moeten terugvallen op oudere theatervoorstellingen die het grootste deel van zijn trouw publiek al kende. De belangstelling voor deze stukken was dan ook beperkt, hetgeen na de avondklok opnieuw een serieuze streep door zijn rekening was.
In samenspraak met Cybersexgirl was hij samen met haar op zoek gegaan naar een advocaat voor Utter, maar tot nu toe waren zij alleen maar op onkundigen of geldwolven gestuit. Het was dan ook uit een zeker gevoel van wanhoop dat hij daarom de dronken rechercheurs Allmagt en Sosa aansprak toen hij hen, na afloop van alweer een voorstelling met een magere opbrengst, in zijn favoriete kroeg in Vaudeville tegen het lijf liep. Zich wentelend in hun grotendeels gespeelde euforie omwille van hun overwinning op de misdaad, verklaarden de twee agenten zich zonder aarzelen bereid om hem te helpen. In tegenstelling tot hun collega's van de vreemdelingenpolitie vonden ze Utters verhaal te gek om los te lopen en beloofden ze Grignard een keer hun licht op te steken. Meer dan tevreden met deze belofte besloot de theatermaker dan maar om de arrestatie van Olga Pedrotvorets mee te vieren. Per slot van rekening was hij op wonderbaarlijke wijze aan haar misdadige klauwen ontsnapt.

 

feedback van andere lezers

  • greta
    Alle advocaten zijn geldwolven! Maar een kundige moet wel te vinden zijn. Hoewel een expert op gebied van vreemdelingenzaken zoals we hier mee te maken hebben gaat zelfs Kafka's pet te boven... ik wens de heren succes.


    koyaanisqatsi: Met poen krijg je alles geregeld.
    ;-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 3 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .