writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Ik kan het zelf wel!

door Hope

"Wil je nu eens wat weten!" Het was Emma, mijn schoonzusje aan de lijn. "Ons Milly wil alleen gaan wonen!" snikte ze. Ik wist het. Een veertiental dagen geleden had Milly mij opgebeld met dezelfde mededeling: ze wou alleen gaan wonen en vroeg of ik haar wou helpen een woonst uit te zoeken. - "Jij bent op de hoogte van de immobiliŽnmarkt en van contracten", zei ze en ze zou het waarderen als ik haar hielp maar vooral als ik het nog even geheim hield voor haar ouders. We maakten een afspraak en trokken de stad in. Antwerpen-Zuid genoot haar voorkeur: het was een wijk in volle ontplooiing met trendy zaken en dicht bij het kantoor, waar ze werkte. We bezochten een aantal studio's en namen een optie op een kleine frisse flat nabij de Bolivarplaats. Hier kon ze beschikken over een living met open keuken en slaapnis, een ruime badkamer, een berging en een terras met zicht op het vlinderpaleis. - "Misschien sla ik nog wel een advocaat aan de haak", lachte ze, "dan is onze pa meteen tevreden." We spraken af met de eigenares dat we uiterlijk binnen drie dagen bescheid zouden laten en dat we intussen de huurovereenkomst zouden bekijken en een plaatsbeschrijving voorbereiden.
Toen was het tijd voor een koffietje. Milly trakteerde, want ze was tevreden en ze maakte reeds plannen om haar stekje in te richten. In Ikea had ze een leuke eetkamer gezien en een mooie zwart-wit foto van Antwerpen, die zou tegen de lange wand kunnen opgehangen worden: dat zou dieptezicht scheppen en de plaats ruimer doen lijken. En thuis op de zolder had ze al een eetservies en een bestekkoffer in haar uitzet zitten en genoeg bed- en badlinnen om er tot aan haar pensioen mee toe te komen. Immers sinds haar plechtige communie kreeg ze bij elke gelegenheid cadeautjes voor haar uitzet, voor als ze groot zou zijn en alleen zou gaan wonen maar nu ze groot was en alleen wou gaan wonen, was dat thuis onbespreekbaar.

fragment uit: "Ik kan het zelf wel!"

 

feedback van andere lezers

  • doolhoofd
    Ik verwachtte een climax, doch, helaas.
  • GoNo2
    Komt er nog een vervolg?
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 2

Uitstekend: 0 stem(men), 0%
Goed: 2 stem(men), 100%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 2 stem(men)
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .