writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

11. kl...( ieder karakter is aanwezig :))

door catharina

En toen waren die twee (binnengevallen.
Lachend en dollend hadden ze de rust verstoord. Het onweer leek hen totaal niet van slag te brengen.
'Misschien zijn het anderen van de groep,' had Elke geopperd toen ze de stemmen hadden gehoord. Maar ze waren instinctief een beetje dieper in de gangen gekropen. Het leek niet te kloppen dat anderen van de groep zo'n plezier hadden in dit helse weer. Wie weet welke psychopaten het waren?
Ze leken zich hier perfect thuis te voelen. De ene hurkte neer in het midden van de grot, dicht tegen de rand en concentreerde zich op een kring met stenen.
'Oh my God,' prevelde Jonas toen nauwelijks tien seconden later de eerste kleine vlammetjes het leven zagen. Na een minuut of twee was er een heus vuur.
Tevreden kwam de jongen overeind en smeet zijn hemd in de hoek.
Joke had hen aangestaard. Tot op heden hadden jongens zich zelden helemaal voor haar uitgekleed en deze 2 waren niets in vergelijking met haar klasgenoten. Ze zag haar eigen blik weerspiegeld op het gezicht van Elke en de meisjes keken elkaar betrapt aan.
Alex bekeek de twee met een vreemde blik op zijn gezicht, alsof hij iets zag wat de anderen ontging.
'Man, nu heb ik een complex.' Jonas had een gezicht getrokken. Haar nieuwe kennis was allesbehalve een atleet. Eerder zacht en knuffelbaar.
Alex had hen dieper de grot in gestuurd, terwijl ze naar het vrolijke duo bleven kijken. De twee waren duidelijk in hun sas. Ze vonden verse kleren in n van die houten kisten. Even vreemd als diegene die ze te drogen gingen.
'Heb je hun hemden gezien?' Alex ogen weerkaatsend in het spaarzame licht. Het stond Joke niet aan.
'Niet echt, ze hadden ze uitgetrokken voordat ik het etiket kon lezen,' grapte Jonas en hij draaide met zijn ogen. ' Waarom gaan we niet gewoon hallo zeggen. Het zijn twee jongens, Alex, geen beren.'
Maar Joke had het hemd gezien. Duidelijk geen model die nog in de mode was. Net zoals de lange vest en de broeken. Een van de twee kwam hun kant uit, rommelde in een kist en bleef staan. Hij keek hen recht aan, maar kon hen in de duisternis duidelijk niet zien.
Joke hield haar adem in.
Hij stond scherp afgetekend tegen het licht van het kampvuur dat ze hadden gemaakt. Toen de ander behoedzaam overeind kwam, waren ze halsoverkop dieper de grot in gekropen. De vlammen hadden vrolijk weerkaatst op het mes in zijn handen.

En nu zaten ze hier al 2 uur vast, in complete duisternis terwijl buiten de wereld leek te vergaan. Zou iemand hen komen zoeken?
'Moeten we eens niet gaan kijken?' Jonas was de eerste die fluisterde. ' Misschien zijn ze weg.'
'Alsof je dat zelf gelooft,' daar had je Alex, zoals steeds minachtend. Joke vroeg zich af waarom hij in hemelsnaam was meegegaan. Hij was nu niet wat je noemt een natuurmens. Hij bekeek de wereld door de lens van zijn duur fototoestel.
'Wie waren die twee?' Elke klonk benepen. ' Ze zagen er zo' ze huiverde. Ze moest niet meer zeggen, alle vier hadden ze de twee gezien.
Zoals ze daar hadden gestaan. De ene met dat mes in zijn handen. Wie liep er nu zomaar met een mes te zwaaien?
'We kunnen hier niet voor eeuwig blijven zitten,' mopperde Jonas. Stilzitten was niet zijn sterkste kant.
'Wel, ga jij dan kijken.' Alex keek op, met licht opgetrokken wenkbrauwen. ' We wachten wel op je verslag.' Hij grijnsde en Jonas slikte nerveus.
Hij kwam langzaam overeind en schuifelde naar de vuren in de verte. Joke volgde hem aandachtig en de knoop in haar maag trok samen van de zenuwen. Op handen en knien kroop ze achter hem aan...

 

feedback van andere lezers

  • doolhoofd
    http://synchtank-cdn.s3.amazonaws.com/files/128179-albums-355.jpg?AWSAccessKeyId=AKIAIHFAL7BTNCZEOTHA&Expires=2013644619&Signature=R%2FTkV0URJSmMSSpCAp4iNSXiE7Q%3D
  • ivo
    twee culturen apart en leuk - jep dit wil ik wel lezen - ook wel een beetje spannend - vooral hoe je het beschrijft - ik lees een meisjeshand :)

    catharina: Betrapt :)...zowel linkerhand als rechterhand behoren toe aan deze meid. Ik kan me perfect vinden in 'mijn' Joke.
    Toch leuk dat u het ook een beetje spannend vindt. Oef.
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 4

Uitstekend: 2 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 2 stem(men)
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .