writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

No Pants Subway Ride

door ivoVandaag was het de dag om in je onderbroek de metro te nemen. Wereldwijd wordt deze dag gevierd en blijkbaar is dat voldoende om in je ondergoed de ondergrondse te nemen.
Als morgen een stel onnozelaars het in hunner kop krijgen om gezamenlijk met een blotte kop op de tram te stappen, en dat maar ene keer per jaar, dan heb je kans dat dit zich wereldwijd gaat verspreiden, zoals een virus en zie je enkele jaren later allemaal blotte koppen op de tram zitten, toch die ene dag. De andere dagen dat die blotte koppen dan de tram nemen, telt niet mee.

En ge moet er dan maar tussen zitten, na uw zoveelste chemokuur, ze denken direct dat ge een sympathisant zijt.

Ik stel me de vraag hoe ver je verstand al gezakt moet zijn om in uw onderbroek te paraderen in de metro.
Blijkbaar toch al ver voorbij de knieŽn want er liep heel wat volk rond met blote benen en weinig textiel rond het lichaamsdeel dat normaal gezien enkel maar voor het ontlasten en vermeerderen dient.

Dat er enkele moslims stonden te protesteren is opvallend. Ik kan begrijpen dat sommige mensen deze plezante actie (voor sommigen toch) niet zien zitten. De aankondiging van dit evenement was zo groot en duidelijk, dat ge gemakkelijk een veel latere metro kon nemen, zodat ge deze billenkletsers niet moest ontmoeten. En, als ge vindt dat uw kinderen dat niet moeten zien, dan zorg je dat ze op dat moment niet met de metro mee hoeven te rijden.

Protesteren omdat iemand in zijn onderbroek de metro wil nemen vind ik persoonlijk nogal hypocriet. Als ik de trein naar Antwerpen neem en Brussel Noord passeer, dan zie ik veel meer in de Aarschotstraat - en die dames die verdienen er nog geld mee ook. Waarom staan ze daar niet te zwaaien met een bordje en vragen ze niet naar wat meer fatsoen.
Ook kinderen nemen wel eens de trein en passeren Brussel Noord met zicht op de Aarschotstraat.

Soit, de dag dat ge mij in de metro in mijn onderbroek zult tegenkomen, zal de dag zijn dat Alzheimer, ge weet wel den Alois, mij in zijn macht heeft en mij doet denken dat ik zoals de keizer ooit overkwam, mij in mijn beste kostuum laat zien. Zo fier als een gieter in mijn ondergoed, tja, dan moet ik wel goed zot zijn geworden.

De onderbroek bestaat al wel heel wat eeuwen, in allerlei vormen en modellen, maar lang waren het de slippen van het hemd die bij de man de onderbroek onnodig maakte. De onderbroek was bij de man meestal een echte 'onderbroek' die makkelijker te wassen was (zonder wasmachine uiteraard) dan de bovenbroek. De vrouwen droegen verschillende lagen van rokken en een broek - maar het is geweten dat die broek ook vaak ontbrak.
Er was geen mens die dat kon zien of een vrouw al dan niet geen 'onder' broek droeg. Een vrouw die de broek draagt, dat zie je direct, aan het ventje dat er naast loopt, maar 'geen' broek, dat is wel iets anders. Op het veld was het makkelijk, voor een vrouw, om geen onderbroek te dragen, ze konden hun behoeften zo laten vallen zonder dat ze van hun werk moesten weggaan.

Ik stel me echt de vraag wat vandaag de meerwaarde van deze actie was. Het feit dat je een onderbroek hebt, en je ze kan laten zien in de metro, noem ik geen meerwaarde, eerder een vorm van fatsoen waarvan je mag aannemen dat elke mens dit fatsoen wel minimaal heeft. Het idee dat je een vrouw ontmoet, zonder onderbroek aan, is qua fantasieŽn misschien wel aantrekkelijk, maar als daar een mevrouw van enkele honderden kilo's daar op je staat te wachten met die boodschap, je zou als 'normale' mens denk ik proberen, om zo snel als je kan, je naar een nooduitgang te wurmen, om maar zeker niet gekneld te geraken in de bedoelingen van deze kolos. Ook niet met je geest.

Geef mij maar een leven van fatsoen, misschien af en toe hypocriet, maar tenminste accepteerbaar voor elke mens en waarbij iedereen in zijn waarde wordt gelaten. En wie meer denkt dan wat die ziet, en zich daar in kan verkneukelen, die kan misschien een abonnement op de metro nemen en een hele dag reizen in zijn geest, zolang hij wat die denkt en droomt niet in werkelijkheid omzet. Al hoewel, mensen die zo ver weg zijn, die doen het toch ooit een keer, dus beter vastzetten in een of ander gesticht, voor ze zich vergrijpen aan een of ander arm mens, die daar helemaal niets aan kan doen.

 

feedback van andere lezers

 • andremoortgat
  Geef mij maar de Schotse kilt
  waar het klokkenspel in droom verstilt
  ivo: hahaha idd de vraag of is vaak spannender dan het antwoord, dat vaak heel teleurstellend kan zijn .. dank je wel
 • warket
  Ik zou het best wel leuk vinden, die vrouwen in een onderbroek op de tram, maar ik neem nooit de tram. Zo onfatsoenlijk is dat voorlaatste dan ook weer niet; alhoewel?
  ivo: jaja warket, ikzelf zie me niet in mijn onderbroek de metro nemen hoor ... dat zou direct opvallen :)
 • koyaanisqatsi
  Wat is het inderdaad de meerwaarde? De nagel op de kop.
  ivo: bedankt Koya .. :)
 • GoNo2
  Voor de homo-medemens was het een bijzondere dag, heb ik gehoord...
  ivo: ha ja? dat zal wel zijn denk ik, zoveel vlees in weinig verpakking, dank je wel
 • greta
  Oh wat is de mensheid een diep gezonken. Onderbroekenlol in het openbaar vervoer.
  Ik doe er niet aan mee in m'n burgerlijke HEMA shorts.
  :)
  ivo: en staat de short je goed? bedankt Greta :)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 9

Uitstekend: 4 stem(men), 80%
Goed: 1 stem(men), 20%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .