writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Er zijn 15 bezoekers online, waarvan 1 lid:

door ivo


Deze morgen, toen ik mijn computer opstartte en mijn emailregen, die in de nacht was opgestapeld, had gesorteerd en wat nodig was, had gelezen, opende ik ook het scherm van writehistory en tja, vijftien bezoekers en één lid was online op deze site.

Ik voelde me al, zoals de metroreizigers in Tokyo die met een schoenlepel als laatste er nog bij worden gewurmd, zodat de metro kan vertrekken tot het volgende station. Als je zo drie of vier stations moet passeren en telkens als de deuren opengaan, naar buiten wordt gedrukt, om nadien met de schoenlepel, terug in het rijtuig wordt geperst, dan heb je al een hele goede morgen gehad, nog voor je bent begonnen met leven.

Ik ben wel eens benieuwd wie die bezoekers zijn.
Ik neem aan dat het geen spionnen van de NSA zijn of de Russen of Chinezen die echt wel willen weten wat wij hier allemaal schrijven. Die nemen met een druk op de knop een hard-copy van de harde schijf waarop onze schrijfsels zijn geplaatst en laten nadien hun intelligente software robots zoeken naar zinnen of zindelen die voor hun interessant kunnen zijn.

Dus, als ik hier tik dat er maandag 28 januari een bom zal plaatsen voor het Kremlin in Moskou, dan ben ik er zeker van dat mijn firewall strakjes enkele attacks mag verwerken en al een geluk dat het een standalone toestel is, anders had ik het zelfs niet eens geweten van die attack.
"Xmas port scan attack from WAN (ip:23.15.15.11) detected" staat er dan in het log van mijn firewall.

Tja, niet dat er zoveel interessante zaken in mijn computer staan opgeslagen. Maar net zoals een dagboek, zoiets is privé en daar moet je uitblijven.

Stel je eens voor een ochtendontbijt met allemaal bezoekers, die vertellen over hetgeen ze allemaal gelezen hebben en ook hun mening nog eens achterlaten. Op een bierviltje of op het boterhammenpapier dat op tafel lag.

Een klein berichtje zou het hier haast leeggelopen cafeetje wel sieren, ik weet de tijd dat hier een dertigtal auteurs haast dagelijks hun ei kwamen leggen en ik moet zeggen ik heb veel van hen geleerd. Maar net zoals ik zelf, zoek je andere oorden op in je leven en laat je deze stoomaflatende therapie dan even met rust, omdat je jezelf voelt als een leeggebloed konijn dat met zijn achterpoten vastgebonden, ondersteboven, bij de poelier in de etalage hangt, en waarvan het nut er van, je op dat moment ontgaat.

Dus; lieve bezoeker, als je je aangesproken voelt, wel een kort berichtje zou welkom zijn, en als je niets kwijt kunt, omdat je geen login hebt, klik even op mijn profiel en stuur een email, ik zal het hieronder wel bij posten, zodat andere gasten ook uw aanwezigheid hebben 'gevoeld'. Want zeg nu eerlijk, zo rondhangen, zonder een spoor na te laten, is haast een spookervaring.
Zo'n spook ervaring heb ik haast elke ochtend als ik de spiegel passeer, maar dat is een ander verhaal, dat zal ik je later nog wel eens vertellen.

Zo, mijn ochtend is begonnen. die van jullie ook hoop ik,

Tot dan?
 

feedback van andere lezers

 • andremoortgat
  Bezoekers en spiegelbeeld...
  Mysterieus, hier ben ik mee verveeld
  Verder originele benadering Ivo
  ivo: hahaha, niets anders bedoeld dan wat er staat André, het viel me op dat er zoveel lezers zijn, daarom eens zien wat er uit de bus komt :)
 • jan
  aleen de echte die-hard's blijven lezen en schrijven....
  ivo: zo is het Jan, in de tijd dat ik weg was, ben ik misschien een of twee keer langs geweest om te kijken, maar nu is het wel vreemd, meer lezers dan schrijvers, dat mag keren niet dan?
 • warket
  Je hebt nu eenmaal lezers die zelf niets te vertellen hebben.
  ivo: blijkbaar, want ik heb tot nu nog geen email gehad
 • GoNo2
  Ik zou eens willen weten wie die 367 personen zijn die WH leuk vinden? Vandaag kon ik weer niet binnen in de chatroom wegens overbevolking....een beetje zoals onze beroemde en geroemde gevangenissen, denk ik dan...
  ivo: hahaha, idd Gono .. het klinkt daar heel hol, mss is het daar wel, een of ander duister hol waar je enkel jezelf tegenkomt, omdat het daar zo stilletjes is - die bel klinkt ook wel vreemd pfff :)
 • catharina
  Oh tedju, ik had daar nog niet bij stilgestaan. Dat zijn die bijna doorzichtige lettertjes onderaan mijn scherm hé ( 14 stuks),..heel vreemd. Ik ga ervan uit dat het studenten psychologie zijn, op zoek naar studiemateriaal :)
  ivo: zoiets denk ik - inderdaad, het bevreemd me steeds dat ze er zijn, maar niet spreken en zelfs onzichtbaar blijven voor wie hier regelmatig vertoeft. bedankt Catharina.
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 8

Uitstekend: 3 stem(men), 60%
Goed: 2 stem(men), 40%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .