writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Bericht aan ivo

door verf

Dit is de commentaar op mijn tekst van gisteren op een andere site dan deze

Dit is inderdaad een tekst met bewijs van goed inzicht. Maar in correspondentie met enkele serieuze socialistische kopstukken blijkt dat zij het echt niet doorhebben. Ook jongere "socialisten" niet. Bij de "jong socialisten" echter is er een kentering. Meegemaakt in een gesprek.

Dit is uw ( ivo) commentaar.

Ed, ik vrees dat de hallucinatie je heeft ingehaald,


Ik vind de vooringenomenheid van moraal riders stuitend.
Mijn vraag is aan welke drugs zit u ivo en als u niet aan de drugs zit beste ivo moet ik dan al de commentaar dat u schreef met een korreltje zout nemen of is het gewoon gezwets. Beseft u dat door dat soort commentaar mensen in gevangenissen geraken. Want wat u gedaan hebt is mij beschuldigen dat ik die tekst geschreven heb onder invloed. Ik ben de laatste tijd nog nooit zo nuchter geweest.
Ik wil het hier nog eens herhalen wat de sleutel betreft waar u de de bewijzen uit haalt wat ze beweren over de hogere THC gehaltes. Het is het verschil tussen een pils en een bier van hoge gisting.

Zo erg is dat toch niet. De sleutel vangt mensen op de psychiatrische problemen hebben. En gelukkig dat ze dat doen anders waren velen ronddolend op straat. Ze zouden zelfs meer middelen moeten krijgen.
Maar om 250.000 normale gebruikers, ook in uw omgeving, hun cannabis als vergif en als misdadigers te omschrijven dat is pas het werk van een onwetende of als hallucinerende persoon.


 

feedback van andere lezers

 • dorus
  250.000 op 10.000.000 Belgen = 1 op 40, babies, moeders en bejaarden incluis.....laat ons kort en bondig lachen : HA!
  verf: http://www.mo.be/artikel/brice-de-ruyver-en-tom-decorte-over-de-belgische-drugsnota
 • ivo
  Ed, als je stelt dat hasj niet verslavend is, dan vertel je zaken die pertinent niet waar zijn en ik verdenk je niet van enige moedwil hier omtrent, en dan is misschien de hallucinatie, dat hasj ongevaarlijk is, een reden. Hallucineren doet men niet enkel met drugs, een stressmoment kan ook mensen iets laten zien wat er niet is, een fatamorgana is hier een voorbeeld van.

  Je mag je aangesproken voelen, maar de hulpverleners van de Sleutel hebben hun handen vol met jongeren, niet enkel omwille van psychische problemen, maar omwille van hun 'misbruik'. En wie verslaafd wordt (en er zich van bewust is) die krijgt wel psychische problemen, omdat die niet anders kan.

  De sleutel is geen psychiatrie - lees hun website - ik ken heel wat hulpverleners daar die heel goed werk verlenen en af en toe wijs ik jongeren door omdat ze aan de grond zitten omwillen van hun misbruik.

  De hasj uit Nederland is niet meer dezelfde hasj als veertig jaar geleden in de golden sixties en sefenties toen de shit feitelijk een sigaret met een tikje was.
  Het is een doorgeteeld ras dat vooral heel veel toxische en gevaarlijke producten bevat.

  Het is dus wetenschappelijk (en niet enkel de rode brigade) bewezen dat hasj niet onschuldig is - zoals je beweert - wat jij nu stelt is hetzelfde als het beweren dat de aarde plat is in plaats van rond, omdat hetgeen je zegt niet gebaseerd is op feiten maar op een aanname - een geloof - dat wiet zo onschuldig is als iets.

  Het feit dat vele studenten komen klagen omdat ze niet meer kunnen studeren omwille van de joints die ze roken, zegt genoeg.

  En feitelijk zou men de predikanten van deze onzin verplicht een maand moeten laten meewerken in de Sleutel, zodat ze de gevolgen van overmatig cannabisgebruik kunnen zien bij jonge mensen die door predikers zoals jij, dachten dat het wel zou meevallen.

  En net zoals bij alcohol er verslaafden zijn en heel wat misserie is, moet het voor mij niet verboden worden, maar moet het gebruik, gecontroleerd toegestaan worden.

  En Ed voor zover ik weet ben ik niet verslaafd aan drugs of wat dan ook, en moet je je niet zo snel in je achterste gebeten voelen, want dat is voor niets nodig.

  verf: beste ivo als jongeren in de sleutel geraken betekent dat fout jongeren zouden niet aan die rommel moeten raken. Maar daar denken we hetzelfde over. Bedenk ook dat de paranoia die rond cannabis heerst door de criminalisasie ook niet zo goed is voor de volksgezondheid. Maar wat u voorstelt namelijk een grote controle verkoop in apothekers en voor de rest de repressie. Wel ik zie geen verschil met nu er zou dan nog een grotere zwarte markt verschijnen. Wat er nu gebeurt is het volgende. Verleden jaar zijn bij een volwassen koppel zonder kinderen twee cannabis planten in beslag genomen blijkbaar in een politiezone die denkt dat ze niet in Belgi wonen laten we wat nu is afgesproken namelijk overal dat recht op elk een plant rechtvaardigen. En wat de sterkte betreft het bier van hoge gisting en al die derivaten zijn veel gevaarlijker dan wat er nu in cannabis zit.
 • koyaanisqatsi
  Even kort: Ik heb (met mate) gezopen, gesnoven en geblowd. Ondertussen ben ik al bijna veertien jaar geheelonthouder. Volkomen vrijwillig, zonder ooit een drank- of drugsprobleem te hebben gekend, wat niet gezegd kan worden van vrienden en geliefden in mijn omgeving. En ding is wel zeker: ik voel me verdomme duizend keer beter in mijn vel sinds ik 24 uur op 24, 7 dagen op 7 zeven met een heldere kop rondloop. (Ver)oordeel zelf. ;-)
  verf: U hebt geluk gehad stel dat naast die miserie er mog een gerechtelijk tintje was bij gekomen wat al jaren bij arme en bruin mensen het geval is. Dank u voor uw fb.....ed
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 2

Uitstekend: 0 stem(men), 0%
Goed: 2 stem(men), 67%
Niet goed: 1 stem(men), 33%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .