writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

morocco.

door verf

Ik wil het niet meer hebben over cannabis want er zijn er iets van afweten en die zwijgen. En er zijn er die er niks van af weten en die voeren het hoge woord. Het kan mij niet meer schelen.
Ik zit hier in marocco in een hotel waar ooit Ernest Hemmingway, Truman Capote, Tennessee Williams, Humphrey Bogart, Bob Hope, Ingrid Bergman, The Beatles, the Rolling Stones, Etc…
gelogeerd heeft. Het is een paleis oude sjeik. Moderne kamers in een oud chiek oosters decor. Het eten is er super lekker. En spotgoedkoop.
HOTEL continentel in Tangier.

In soek heb ik de truc ontdekt waardoor alles hier draait. Iedereen beschouwt zich als handelaar. Er zijn straat handelaars die per 1 sigaret verkopen. En er zijn handelaars in leer die niet moeten onderdoen voor onze winkels. De truc is iedere handelaar respecteert iedere andere handelaar en tezamen beschermen ze de klanten. Daardoor is de medina de veiligste plaats voor de toerist u en ik de CLANT. En de klant wij dus die wordt aangesproken. Ze zullen u NOOIT fysiek aanraken. NOOIT. Een klant wordt verzorgd niet belaagd. De truc om daar door te komen is Nooit ingaan om een gesprek doen alsof ze niet bestaan. Een hoofd schudding i s voldoende. Wie die truc hanteert kan daar rustig vertoeven en rustig op een café terras de krioelende massa gadeslaan. Op een café terras wordt men nooit door straathandelaren aangesproken. Men wordt beschermd door de terras handelaren. Een wonderlijk systeem en het werkt al eeuwen . Miljoenen mensen zijn daar voorbij gekomen. in tijden dat de lage landen moeras land was en we in bossen leefden waren ze al handelaars.
Het is hier spotgoedkoop. Men had mij verwittigd. Ik zou bedrogen worden over iedere prijs zou ik in discutie moeten gaan.
Wel ik heb dat niet gedaan. Maar ik heb er een ongelofelijk servies door gekregen. Mijn eerste taxi van het vliegveld vroeg mij 10 euro boven de prijs ik had mij geïnformeerd. Ik gaf toe ik accepteerde zijn prijs zo ook iedere keer dat ik van zijn diensten gebruik maakte. Op een bepaald ogenblik zei hij "geef wat je wil"
Een van de redenen dat ik hun prijs accepteer is omdat het voor ons over futiele bedragen gaat. Het gaat over 10 euro. Maar voor hen is dat veel geld. Bij Ik geef mijn kamer meisje 20 drachme = 2 euro iedere dag. Die is daar beginnen kuisen. Ik heb nog nooit in zo een nette kamer gelogeerd. Ook de staten worden door een horde straatwerkers netjes geveegd handelaren in de medina kuisen morgens met nat de straat. Morgens in de medina met een frisse geur op een café terras een koffie met melk drinken. Een zaligheid.
Dus eventjes geen publicaties meer WANT IK HEB HIER WEL WAT ANDERS TE DOEN;
Ha ha
Ik denk er zelfs ernstig over na om hier te blijven wonen.
Met mijn klein pensioentje ben ik hier een rijk man.
En amuseer jullie.
Misschien blijf ik hier wel wonen.

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  inderdaad het verschil is te groot en wie mens is met mensen zal mensen ontmoeten (tenzij men een onmens tegenkomt en er zijn er in soorten) - geniet van je vakantie Ed en we lezen wel hoe het je bekomen is :)
  verf: dank u voor uw fb gr.....ed
 • dorus
  niet aarzelen, doen!
  verf: dank u voor us fb gr..... ed
 • koyaanisqatsi
  Waarom stoppen met schrijven over cannabis? Het is je goed recht, mijn waarde. Maar verder: enjoy Al Maghrib. ;-)
  verf: omdat ik het al jaren doe en in wel wat anders geintreserd ben het kan mij niet meer schelen dat in lood gedrenkte cannabis op staat aan kinderen wordt verkocht. En ik heb gezien dat er een nieuwe generatie aan het opstaan is die de legalisatie beter bepleiten
  dank u voor uw fb gr........ed
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 5

Uitstekend: 2 stem(men), 67%
Goed: 1 stem(men), 33%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .