writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Levensstrijd

door doolhoofd

**

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  het lijden is ook maar een perceptie op realiteit - het is wat men wil zien en niet kan zien, nog nooit hebben zoveel jonge mensen zelfmoord gepleegd in Vlaanderen, dat cijfer komt niet door het ontbreken van een lijden dat wij lijden noemen ..

  de onvrede komt niet door de ongelijkheid, maar door zoveel andere factoren, waaronder de ongelijkheid ook maar een element is :)
  doolhoofd: Ik weet het niet. Dit was wat in mij opkwam, veel werk heb hier niet aan gehad.
 • andremoortgat
  Je raakt deze dagen een beetje de essentie :
  Die knoop die zich naar binnen richt
  zich vertaalt in vele dode woorden en zo
  de stem van hoop en wederopstaan verwaarloost
  En ook zoals Ivo zegt de perceptie laat regeren...
  Sterkte om daar tegenin te varen en het zonlicht terug te eren
  doolhoofd: Er komt geen wederopstanding. We gaan gewoon dood en dat is het einde. De dieren die wij opeten, die opgesloten worden en vetgemest worden en geslacht worden, gaan gewoon dood, en dat is het einde. Vergiffenis daarvoor is onmogelijk.
 • dorus
  Het probleem is dat u begrippen die tijd- en plaatsgebonden zijn, als absoluut en algemeen gelden voorstelt. Dat ondermijnt volledig uw stelling en is filosofisch totaal fout. Waardeloos dus. Sorry!
 • greta
  http://www.rozenkruis.nl/haarlem

  Over verlichting, de zoektocht en de dialectiek van het leven.
  doolhoofd: Sorry maarreuh... apekool?

  "Christiaan Rozenkruis", zo schrijft Jan van Rijckenborgh, "is het prototype van de ware oorspronkelijke mens, van de nieuwe mens, de mens die waarlijk Christen is. Hij is het die de Christus in zichzelf heeft vrijgemaakt door het pad te gaan van het Kruis, in de kracht van de Roos. De weg die de dialectische mens op het pad van bevrijding te gaan heeft, is de weg van de Gnosis. En dat is de kruisweg. Het kruis is een ontmoeting tussen twee krachtlijnen, die diametraal tegenover elkaar staan. Het betekent een totale verandering, een omzetting van krachten, een alchemische omzetting."
 • koyaanisqatsi
  Toch niet vergeten: de overgrote meerderheid van de mensheid doet zijn best om een vreedzaam bestaan op te bouwen. Een handvol rotzakken is genoeg om ergens de hel te doen losbarsten. We verliezen deze verhouding uit het oog omwille van de impact van negatieve feiten.

  doolhoofd: Bedankt voor het lezen en voor de commentaar. Deze reactie deed me weer even denken.
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 2 stem(men), 40%
Goed: 2 stem(men), 40%
Niet goed: 1 stem(men), 20%

totaal 5 stem(men)
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .