writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

marocco marrakech de mens

door verf

Bewonderend zie ik hier hoe veel moeite de Marokkaanse mens doet om elkaar niet te kwetsen. Om een klein voorbeeld te geven: wanneer men op straat op elkaar botst wordt onmiddellijk een brede glimlach boven gehaald en uitgebreid excuses geuit. In een noordelijk land wordt men al rap vervloekt. De reden denk ik komt omdat in de noordelijke landen leeft met het idee dat vergissen onmogelijk is, wie zich aan de regeltjes houd die botst niet tegen een andere. De Marokkaanse mens heeft ook veel regeltjes te volgen maar zoals de belg: niets mag maar iedereen doet maar. Zo komt er ruimte om zich in een andere te verplaatsen en te beseffen dat vergissen des te menselijk is.

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    hoe dichter op elkaar hoe meer voor deze situaties een ongeschreven protocol bestaat - wie niet zou glimlachen en niet zou excuseren - een grote rel zou ontstaan, iets waarvoor men met deze vergissing dit niet wil risceren.
    verf: dank u voor uw fb gr.....ed
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 2

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .