writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

marocco marrakech LEVEN ALS GOD IN HET PARADIJS.

door verf

Mijn gids kreeg bijna een hart verlamming de heilig graal mijn bank kaart in het bankcontact deed het niet. Mijn fout ik was vergeten mijn bankkaart voor Marokko open te stellen. Gelukkig had ik uit voorzorg wat cash bij zodanig dat het appartement dat we huurden betaald kon worden. Alleen restte ons nog 60 euro om de volgende week door te komen. Er was ook het verlengde paasweekend iedere bank was dicht in mijn thuis land. Gelukkig is er western union en vrienden die wat geld stuurden.
En ja ik heb een gids die zijn werk zeer ernstig neemt ik heb de helft hier in Marrakech uitgegeven wat ik in Tanger heb uitgegeven wat in Marokkaanse normen een zeer goede zaak betekent. Voor de prijs van wat ik in Tanger uitgaf voor een hotelkamer leef ik hier in een appartement met terras in de zon.
Mijn eerste kennismaking met mijn gids gebeuren in Tanger.
In de medina in Tanger op een klein door cafés omzoomd pleintje zat hij. Ik zag zijn voeten die in zijn slefers staken en ik dacht die heeft schoon voeten. Wat nog meer indruk maakte toen hij vertrok gaf hij wat geld aan een bedelaar ik dacht schoon voeten en een schoon mens. Toen vertrok hij en ik was hem bijna vergeten maar in de namiddag zat hij daar weer en ik sloeg een praatje met hem.
Hij was van Marrakesch en deed nogal minachtend over iedere andere stad dan Marrakesch, zo zijn ze, zeer trots op hun stad het leek wel iemand van Antwerpen de stad de rest is parking. Ik vroeg hem uit over hoeveel men verdient hoeveel huur betaalt men. En toen kwam het plan.
Waarom zou ik geen appartement huren in Marokko?
Om het verhaal kort te maken vandaag heb ik appartement gehuurd in Marrakesch in de nieuwe stad Gueliz .
Wie wil kan tegen een kleine vergoeding hier bij mij en mijn gids een kamer huren .
MAAR NIET ALLEMAAL TEGELIJK
Huuum wat ruik ik daar tussen de geur van lentebloesems de geur van geroosterde vlees spiesen DAG ALLEMAAL BEN GAAN ETEN.

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    hahaha Ed toch, neen hoor ik reis niet naar Marroko

    verf: de deur staat altijd open hi hi dank u voor uw fb gr......ed
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 2

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .