writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

The Sun is a living, conscious being (Engels)

door doolhoofd

http://doolhoofd.deviantart.com/journal/The-Sun-is-a-living-conscious-being-468286878

 

feedback van andere lezers

 • dorus
  me Tarzan, you Jane?
 • ivo
  Tja doolhoofd, moest ik meer tijd hebben - ik zou de discussie aangaan, ik weet ook niet of je dit zelf hebt geschreven of het copy-paste is - en dus weet ik ook niet goed wat het hier komt doen op deze site - voor mij is dit eerder een vorm van filosofie dan een vorm van literatuur of schrijfkunst - maar tja, la vie en rose - ik hoop jij je hiermee beter voelt - dan is er tenminste toch één iemand hiermee blij geweest.
  doolhoofd: Het is volledig gecopypaste, geen eigen werk, geen schrijfkunst. Ik draag hiermee het idee uit dat de Zon een bewust wezen is.

  "Wanhopig vocht Malder tegen de opkomende waanzin. ‘De… zon? Bewust? Onmogelijk… hoe?’ ‘Op een manier die lagere organismen als jullie moeilijk kunnen vatten. Alleen al het tijdsverschil zou onoverbrugbaar zijn zonder boodschappers als wij. Of zonder die primitieve machine van jullie. Eén enkele gedachte van de bron duurt langer dan een mensenleven. Een gesprek met… andere sterren duurt duizenden van jullie jaren.’ ‘Alle sterren zijn bewust?’ Een droog lachje weerklonk. ‘Natuurlijk. Zij zijn de oorspronkelijke bewoners van de kosmos. Zonder hen zou er geen organisch leven zijn, laat staan organisch bewustzijn.’ Malder dacht diep na. ‘Zijn de sterren… goden? Is de zon onze god?’ ‘Onze Vader, die in de Hemelen zijt…’ Een vrolijke bulderlach weergalmde in zijn hoofd. ‘Nee, jongen, sterren zijn geen goden. Zij zijn bewuste wezens die geboren worden en sterven, net als jullie. Al maakt het onderscheid in de praktijk misschien niet zoveel uit.’ "
  - uit Elysium van Elian Lazaro
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 1

Uitstekend: 0 stem(men), 0%
Goed: 1 stem(men), 50%
Niet goed: 1 stem(men), 50%

totaal 2 stem(men)
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .