writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Diepe waters hebben diepe gronden...

door GoNo2M'n buurvrouw is supporter van de Rode Duivels. Ze heeft zich zo'n hoedje aangeschaft met van die hoorns op. Ik vraag haar of ze lid geworden is van de Vikingclub. Nee, zegt ze, ik ben een duiveltje. Diepe waters hebben diepe gronden, denk ik dan. Ze nodigt me uit om een kopje koffie bij haar te drinken. Ik sla het niet af, want koffiepads zijn weer eens op. Ik betreed het heilige der heiligen. Schoenen uitdoen, ik heb juist gekuist, zegt ze. Ik ben op m'n sloffen, zeg ik haar, naar beneden wijzend. Dan is het goed, zegt ze. Waar zit het verschil, maak ik mij de bedenking…

't Is al weer een tijd geleden dat ik hier nog geweest ben. Het ruikt er naar Ajax, bloemengeur. Bij mij ruikt het even fris, sigarettengeur. De geurkaarsen kunnen het niet verbergen. Zelfs met de ramen open, blijft die geur hangen. Ik neem de omgeving in me op. Er is hier iets veranderd sedert m'n laatste bezoek. Ik kijk eens goed rond, terwijl ze m'n koffie haalt. M'n oog valt plots op het Boeddhabeeldje met er naast wierookstokjes. Hé, denk ik, ze geeft m'n raad opgevolgd. Ze heeft zich bekeerd tot het boeddhisme. 't Kan ook zijn dat ze het gewoon mooi vindt…

Ze brengt m'n koffie naar de tafel. Ik sta nog steeds te wachten tot ze mij uitnodigt om aan tafel te gaan zitten. Ik ben beleefd opgevoed bij de paters hé?
Ga toch zitten, dat kost evenveel als rechtstaan, zegt ze. Op tafel ligt de Belgische vlag. Moet je die niet buitenhangen, vraag ik haar. Nee, ik ben voor Vlaanderen en tegen België, zegt ze met overtuiging. Weer iets dat m'n verstand te boven gaat. Voetbalfans zijn rare wezens, denk ik dan…

Wie gaat er winnen vanavond, vraagt ze me. België of Algerije? Hoe moet ik dat nu weten? Ik heb geen glazen bol hé? Ik denk België, zegt ze, zonder m'n antwoord af te wachten. Ik denk Algerije, zeg ik alleen maar om haar wat te jennen. Ze kijkt me aan, ik zie in haar ogen dat ze al spijt heeft van dat kopje koffie. Meen je dat, vraagt ze. Kom je om zes uur niet bij mij kijken? Ik zit hier anders ook maar alleen en jij toch ook? Ze heeft een punt. Maar om samen naar een sport te kijken, die me dan nog geen bal interesseert, is een beetje te veel van 't goeie. Of het zou moeten zijn dat ze tijdens de match een striptease doet. Dan wil ik wel kijken. M'n buurvrouw heeft de goede gewoonte om geen beha te dragen. Haar borstjes, want zo groot zijn ze niet, zijn dan perfect afgetekend onder haar blouse. Haar tepels laten niets aan de verbeelding over. 't Is altijd moeilijk om m'n ogen te dwingen naar iets anders te kijken. Haar borsten hebben nog geen last van de zwaartekracht. Ze is al vierenveertig, maar ze mag er potdorie nog zijn. Da's ook de reden waarom ik zo twijfel om op haar aanbod in te gaan. Ik heb schrik dat het er vingerdik zal op liggen dat ik voor haar kom en niet voor de voetbal. Als ze toch zo graag van een bal houdt, neem dan mijn ballen. Twee voor de prijs van ene hé? Misschien moet ik m'n balzak in de Belgische kleuren verven? De vlaggenstok is er toch al. 't Is zelfs een telescopische. Uitschuifbaar tot 18 cm of daaromtrent. Naargelang de Kriek in m'n onderlijf…

Waarom maken ze van seks geen Olympische sport? Deelnemen is toch belangrijker dan winnen? Aan wat denk je, vraagt ze me plots. Dat wil je niet weten, zeg ik haar. Hoe kan jij weten wat ik wel of niet wil weten, zegt ze. Daar gaan we weer, denk ik. Als ik de waarheid vertel, is er kans dat ik een lap op m'n muil krijg. Verzin ik iets, dan gelooft ze het waarschijnlijk toch niet. Langs de andere kant, als ik nu eens gewoon zeg waaraan ik aan het denken was? Alleen maar om te zien wat haar reactie zal zijn? Ik besluit de stier bij de horens te vatten, in haar geval de koe dan hé?

" Ik zat te denken aan je borsten…"zeg ik haar, terwijl ik naar haar borsten wijs.
" Wat is mis met m'n borsten?"vraagt ze, zich van geen kwaad bewust.
" Ze mogen nog gezien worden hé?"zeg ik schaapachtig.
" Ik zie ze alle dagen, ik let er zelfs niet meer op…"

Wat een antwoord, denk ik…

" Ik wel, ik wel. En zeker als ze door een blouse priemen. M'n ogen doen al pijn van al dat moois. M'n brikglazen dampen continu aan…"zeg ik met een glimlach.
" Maar jongen toch, Moet ge daar zo oud voor geworden zijn? "wijst ze me terecht.
" Nee, maar 't is toch mooi meegenomen hé? Kan ik eraan doen dat ik van borsten hou?" flap ik eruit.
" Is dat geen afwijking? Ik heb daar eens iets over gelezen, mannen die te veel van borsten houden hebben gebrek gehad aan moederliefde of zoiets…"

Ze heeft nog gelijk ook, denk ik dan. Misschien moet ik haar vragen of ik eventjes aan haar borsten mag liggen? Ter compensatie van het gebrek aan moederliefde?

" Je koffie wordt koud. Hoe zit het nu? Kom je meekijken naar de voetbal of niet? Weet je wat, ik zal wat Kriek in huis halen, ik drink dat ook al eens graag…"

Samen een Kriek drinken klinkt me als muziek in m'n oren. Laat haar maar genieten van de voetbal, ik zal wel genieten op mijn manier. Na vijf krieken weet ik toch niet meer op welke planeet ik zit…

" Oké, maar laat me dan bijleggen voor die Kriek hé?"zeg ik haar.
" Ben je gek? Ik nodig je toch uit? Weet je wat? Ik zal zelfs geen beha aan hebben, speciaal voor jou…"zegt ze grijnslachend.

Laat je slipje ook maar uit, denk ik, pervers zoals ik ben.

" Je moet doen zoals je normaal doet als je thuis bent…"zeg ik haar.
" Tja, dan vallen je ogen uit je kop. Ik loop meestal naakt rond als ik thuis ben. Gordijnen dicht, want anders krijgen de overburen een hartinfarct. .."
" Voor mij niet gelaten hé? Als jij je daar goed bij voelt, waarom niet hé?"zeg ik, in de ijdele hoop van nog eens iets mee te maken.
" Misschien doe ik het wel. Je zou nogal ogen trekken hé? Op de koffie bij een naakte buurvrouw, er zijn er niet veel die dat kunnen zeggen, denk ik…"
" Nee, zeg dat wel. M'n fantasie slaat nu al op hol. Dat komt omdat het al een tijd geleden is dat ik nog een naakte vrouw gezien heb in levende lijve. Die sekszenders tonen altijd hetzelfde hé? Niet dat ik ernaar kijk, Maar een mens zapt al eens en dan kom je geheel toevallig daar terecht…"zeg ik.

Ik zit me hier gewoon te verschonen omdat ik naar een sekszender gekeken heb. De wonderen zijn de wereld nog niet uit…

" Wil je nog wat koffie?"vraagt ze.
" Als je nog koffie hebt. Je moet voor mij niet speciaal koffie zetten hé?". Ik ben blij dat we van onderwerp veranderen. Ik begon het al warm te krijgen op een bepaalde plaats.

Ze staat recht. Ik volg haar borsten, ik bedoel, ik volg haar met m'n ogen. Ze weet het en steekt ze nog wat meer vooruit. De kunst van het verleiden, noem ik dat. Vrouwen hebben nu eenmaal meer om mee te verleiden dan een man hé ? Door de lichtinval zie ik nu pas dat ook geen slipje aan heeft. Ben ik in een droom verzeild geraakt? Zit ik hier wel echt bij de buurvrouw te geilogen? Straks word ik wakker en was alles maar een droom…

" Hier zijn we met de koffie voor meneer de schrijver. Ben je aan het dromen?"vraagt ze.

Goeie vraag, wie zal het zeggen hé?

" Ja, van jou. Je draagt zelfs geen slipje?"zeg ik onbeschaamd en niet in 't minste verlegen.
" Ja, ik heb toch al gezegd dat ik meestal naakt rondloop. Maar als er bezoek is, pas ik mij aan. Ik moet wel, want anders bestaat de kans dat ik besprongen wordt hé?"
" Op mijne ouderdom zal er niet veel meer besprongen worden. 't Is meer langzaam aan, stapje voor stapje, denk ik. Maar wat niet is, kan nog komen hé?"
" Je doet precies alsof je al versleten bent. Ik ben zeker dat het maar schijn is. Zo zijn mannen nu eenmaal hé? Zich anders voordoen dan dat ze in werkelijkheid zijn. Lief zijn tot ze je in bed gekregen hebben. Daarna gaan opscheppen tegen de vrienden…"zegt ze, alsof ze het allemaal al meegemaakt heeft.
" Niet iedereen is zo. Er zijn er ook nog die geloven in liefde…"zeg ik, overtuigd van m'n gelijk.
" Ja, die zijn er nog. Ergens op de Noordpool, denk ik…"zegt ze terug lachende.
" Weet je wat? Laten we samen naar de Colruyt gaan. Arm in arm, kunnen de buren nog wat roddelen. Wat denk je? Of als we nu eens beiden naakt over straat lopen? Dat zou pas als een bom inslaan. Kan natuurlijk ook zijn dat we op de kortste keren voetbal kunnen kijken ergens op een psychiatrische afdeling…"zeg ik, terwijl ik het zo voor m'n ogen zie.
" Je bent nog gekker dan ik…"zegt ze. ze ziet het ook voor haar ogen, is m'n besluit.
" Ik ga in de douche…"zegt ze.
" Ik ook, 't is al een paar jaar geleden. En als ik op stap ga met m'n buurvrouw, moet ik er toch een beetje fris uitzien hé?"
" Ja, dat vind ik nu ook. En doe die stomme baard af, je zult er twintig jaar jonger uitzien…"

Nog niet getrouwd of een relatie en ze stelt al wetten, denk ik dan…

" Zeg, als we samen eens onder de douche gaan?"vraagt ze plots.
" Wablief?"zeg ik. Ik hoor plots niet goed meer…
" Samen, jij en ik, onder de douche. Of ben je verlegen? Ik niet. Wat is er nu te zien aan een blote vent? Niets, totaal niets. Of denk je dat iedere vrouw in zwijm valt bij de aanblik van een stukje worst? Dan zou de beenhouwer nogal z'n werk hebben hé?.."zegt ze lachend.
" Je overvalt me. Meestal ben ik degene die goed gesneden is van tong. En nee, ik ben niet verlegen. Meen je dat nu echt? "
" Ja, ik meen het echt, anders zou ik het niet zeggen. Ga proper ondergoed halen of een grote badhanddoek, 't is mij om 't even. Je moet toch maar alleen oversteken naar je appartement…Waarop wacht je? Zo'n kans krijg je nooit meer. Maar misschien zie je helemaal niets zonder bril. Wat ook een goeie grap zou zijn? Verlekkerd op een naakte vrouw en er niets van zien. Zo blind als een mol, zonder bril. Alles op de tast. Wat natuurlijk mooi meegenomen is, zei de blinde…"

We zijn samen onder de douche geweest. Het warme water verkwikt me. Haar warme lijf tegen het mijne nog meer. 't Is wel een beetje wringen, maar al doende leert men. Ik moet haar rug wassen. Daarna doet ze hetzelfde bij mij. 't Doet deugd, zeg ik haar. Ik draai haar om, zal ik de rest ook wassen, vraag ik haar. Je doet maar hé? Ik doe het. Ik zeep haar helemaal in. Behalve op één plaats. Je vergeet het beste, zegt ze. Ik ben nog bezig met je borsten. Tettenzot, is haar antwoord. Haar tepels zijn stijf. De mijne en nog iets anders ook. Verdomme, denk ik, dat ik dat nog mag meemaken. Ze leidt m'n hand naar haar venusheuvel. Altijd al een mooi woord gevonden. Ik was haar op die plaats alsof ik ramen aan het inzepen ben. Ze kreunt. Van de pijn want ik sta op haar voet met m'n 93 kilootjes. Wat ze ook zegt. Sorry! 't Is niets, doe verder, je waart goed bezig. Dat zal wel, denk ik.
Ze schurkt zich tegen me aan. Alle remmen los. Ik wil haar. Hier en nu…

Nu is het mijn beurt om jou te wassen, zegt ze plots. Dat hier en nu, zal voor later zijn. Ze wast m'n bovenlijf. Ik wacht geduldig tot ze m'n jongeheer ook zal aanpakken. Hij staat stijf, zegt ze. Ja, dat dacht ik ook al, antwoord ik. Ze schrobt hem met de spons. 'k Ben blij dat het geen schuurpapier is.
Ik ben nog nooit zo proper niet geweest. Ik moet oppassen of ik heb een voortijdige zaadlozing. Stop even, zeg ik haar. Waarom, vraagt ze, vindt je het niet lekker? Jawel, maar ik ga bijna klaarkomen, en da's niet de bedoeling hé? Nee,nu nog niet, geduld is een mooie deugd. Dat vind ik ook. Ik verwen haar nog een beetje. Ze laat het toe, kreunt en kronkelt zich. Ik kom bijna klaar, doe verder, niet stoppen…Was ik ook niet van plan, zeg ik haar. Ik til haar hoofd in m'n richting, kus haar teder en zacht. Ze siddert. Ik wil meer, veel meer. De verloren jaren inhalen. Laten we naar bed gaan, zeg ik haar. We drogen elkaar af. Ze leidt me naar haar kamer. We ploffen op het bed. Het kraakt onder ons gewicht. Eventjes denk ik aan een vroeger bed, waar ik ooit tijdens de liefdesdaad doorheen gezakt ben. We bedrijven de liefde. Een kortstondige opflakkering van gemiste geneugten. Ik kijk haar aan. Streel haar natte haren. M'n vingers dwalen af naar haar borsten. Ik wrijf over haar tepels. Ze trekt m'n hoofd naar beneden. Ik zuig aan haar tepels. Haar hand zoekt de weg naar m'n onderlijf. Hij ligt er slap en verloren bij. Ook niet om reclame over te maken, denk ik dan. Maar ze houdt vol en de aanhouder wint. Er komt opnieuw leven in de brouwerij. Ik vinger haar. Nu pas besef ik waarom we geboren zijn met tien vingers. Als er sleet op één vinger komt, hebben we er nog negen over hé? Ze trekt me over haar. Ik vind de weg naar haar warme en vochtige grot. We doen het deze keer langzaam aan. Alsof we allebei het moment willen uitstellen. Genieten van elkaar, zonder verplichtingen. Ze komt voor de tweede keer klaar. Ik niet, gebrek aan zaadcellen op m'n ouderdom? Gaat het, vraagt ze zacht. Heb ik je oude knoken niet teveel pijn gedaan? Nee, 't valt reuze mee, ik val bijna uiteen. M'n vals gebit speelt piano op m'n ribben. Ik denk dat het een pianoconcert is van Mozart. Maar ventje toch, zegt ze meelevend. Uwen boerenworst is gekrompen tot het formaat van een chipolata. Ik weet niet eens of ik nog wel een worstje heb, zeg ik haar. We besluiten ons aan te kleden. Ik ga naar m'n appartement. Ben nog nooit zo rap aangekleed geweest. Er wordt op de deur geklopt. De Sint is er vroeg bij dit jaar, denk ik.
't Is m'n buurvrouw. Mag ik binnenkomen, vraagt ze . Je bent al binnen, zeg ik. Ben je nu nog niet klaar? Nee, ik moet m'n wenkbrauwen nog goed leggen, zeg ik haar. Ze staat achter me, slaat haar armen rond mij. Wiegt zachtjes heen en weer. Ik doe mee, wat moet ik anders doen hé? Ik draai me om, kus haar op de mond. Ze laat het toe. Ik wil nog geen relatie, zegt ze, eerst elkaar beter leren kennen. We zijn al goed begonnen met beter leren kennen, zeg ik haar. Ja, 't ging allemaal nogal vlug hé? Kom, we zijn weg, anders komt er niets van in huis om naar de Colruyt te gaan…

Ik geef haar een arm. Ze wil m'n arm niet. Ze wil m'n hand. De buren hebben nu een reden om lekker te roddelen. Ik denk erover na om haar midden op straat te kussen. Ik zeg het haar. Waarop wacht je, zegt ze zacht…

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • dorus
  lijkt me meer een puberale droom. Maar mooi verteld.
  GoNo2: Dank u wel!
 • doolhoofd
  Als dit waargebeurd is...  dan moet ik je toch feliciteren!
  GoNo2: Dank u wel!
 • andremoortgat
  Komt over als een Colruytse droom
  Chipolata of boerenworst
  Dit komt gegarandeerd op den index...
  Weet je nog
  GoNo2: Dank u wel!
 • ivo
  De Colruyt, dat moet lukken - toch knap dat dit op een oudere leeftijd ook nog kan .. mooi hoor hoe je het beschrijft ..
  GoNo2: Dank u wel!
 • catharina
  Hmmm, en u wilt niet weten wat wij ( colruytmensen) allemaal bedenken bij de mensen die voor ons aan de kassa staan en ons boos aankijken omdat het nooit snel genoeg gaat :). In het vervolg zal in gedouchte koppels met andere ogen bekijken...
  GoNo2: Dank u wel!
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 9

Uitstekend: 4 stem(men), 80%
Goed: 1 stem(men), 20%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn 13 bezoekers online, waarvan 0 leden: .