writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Vandaag kwam ik voor de eerste keer in conflict met mijn gids hier in Marrakesch

door verf

Vandaag kwam ik voor de eerste keer in conflict met mijn gids hier in Marrakesch mijn leidraad in het plaatselijke leven. Ik ben namelijk gevallen en ben enkele ogenblikken bewusteloos geweest. Ik heb een probleem met een van mijn enkels. Tijdens mijn jeugd ben ik op een kwalijke manies gevallen en zo zijn mijn gewrichtsbanden van mijn rechterenkel gescheurd. De genezing in een hospitaal was slecht uitgevoerd blijkt nu. Het resultaat nu vijftig jaar later is dat wanneer ik op oneffen terrein loop ik die rechterenkel soms - heel zelden - omsla meestal gebeurt er niks maar soms- heel soms - sla ik die enkel zo om dat het mijn niet alleen een verschrikkelijke pijn bezorgd ik val ook pardoes op de grond. Zo gebeurde het hier in marrakesch tijdens mijn tocht naar de grote markt. Onmiddellijk werd ik geholpen door enkele omstaanders een schoen poetser bood mij zijn krukje aan waar ik dankbaar gebruik van maakte. Mijn ervaring heeft mij geleerd dat die pijn flits na enkele minuten verdwijnt wat ook gebeurde. Na mijn uitvoerige dank betuiging kon ik mijn tocht verderzetten. Toen ik mijn verhaal aan mijn gids vertelde drong hij er op aan om mijn enkel te omzwachtelen met warme windels toen ik hem zei dat warme windels slecht waren dat er ijskoude windels moesten gebruikt worden geloofde hij mij niet. Nieuwe inzichten kwamen opeens in conflict met eeuwenoude gewoontes.

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    ach zoveel bakerpraatjes die als realiteit worden verteld.
    En bakerpraatjes hebben eeuwenlange tradities .. onwetenheid heeft altijd een geschiedenis, kennis is iets dat moet opgebouwd worden.
    verf: dank u voor uw FB GR.....ed
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 4

Uitstekend: 2 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 2 stem(men)
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .