writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Halo hier ben ik terug. Vanuit Marrakech een van Marokko koningssteden.

door verf

Ik heb een tijd niet op dit forum geschreven om de eenvoudige reden dat ik nogal druk bezig was met heen en terug aan het vliegen was naar Marokko en daar met het in ontvangst nemen van een appartement en het te organiseren. Van dat organiseren hoort u weinig grote dingen voor te stelen het ging en het gaat hoofdzakelijk over het inkleden en vooral het dagelijks kuisen koken en de was doen.
Mijn eerste idee was om een woonst te huren in de wijk gueliz dat is de meest Europese wijk waar ook de meeste toeristen huizen. Maar dat bleek toch wat te duur daarom huis ik nu in een van de buiten wijken - zie een map link onderaan daar in een van die blokken is mijn huidige woonst. Het heeft enkele voordelen het is er zeer rustig en er zijn geen hardnekkige bedelaars wat in guilize wel wat anders is men struikelt daar over de bedelaars. Een ander idee was om door het verhuren van een kamer mijn pover pensioentje wat aan te vullen maar dat idee is ook in de koelkast gedropt want die ene bezoeker die we hier hadden was toch een beetje teveel van het goede. Dat moet nog wat beter georganiseerd worden. Want wat ik hier meemaak is dat ik kom op plaatsen waar geen enkels toerist komt en mijn Arabische gids zorgt er voor dat ik bij aankopen altijd de beste koop krijg.

Een van de grote voordelen is de goedkoop zolang men de voeding gewoontes van hier overneemt om een voorbeeld te geven wegens de grote kosten in de beginne is mijn dagelijks budget verschrompeld tot 3 euro per dag aan bus riten en voeding. Een hoop zeer lekkere en zongerijpt plaatselijk fruit kost 80 eurocent vier grote aardappelen en zes grote tomaten 60 cent daar kan ik twee a drie dagen mee eten het vlees is het duurst dat naar gelang het beest, kalkoen en kip dat is het goedkoopst een behoorlijke portie kost 10 cent een bus rit heen en terug 80 cent en een koffie met melk in het centrum op een terras 10 cent.

Moest u geneigd hebben mij wat financieel te steunen het kan moeiteloos via westerunion informatie kunt u krijgen als u mij e-mailt verfoto@gmail.com in ruil krijgt u hier een rondleiding op plaatsen waar u als toerist nooit bent geweest en zeer belangrijk mijn gids zorgt bij uw eventuele aankopen voor de voordeligste prijs - ik kan u hier ook een zeer goed en goedkoop hotel aan bevelen, goedkoop is prijzen tussen de 25 en 50 euro midden marrakech ontbijt inbegrepen en met zwembad - de thuisblijver krijgt een in thujahout uitgevoerd hand bewerkt met nog andere houtsoorten zoals wortel hout ingelegd geurig doosje, in uw kast parfumeert het de inhoud en jaagt de insecten weg zoals men lavendel gebruikt. Groot is het niet het varieert in grote van een lucifer doosje tot de grote van een sigaren kistje. U moogt niet onmiddellijk bericht terug verwachten want een internet aansluiting in het appartement is voor de volgende maand dit bericht wordt verstuurd vanuit het mediapark een prachtig park waar iedereen gratis op internet kan.
En het is hier ramadan bericht hierover in een volgend verhaal.
GRů..ed


LINK WAAR IK WOON
https://www.google.be/maps/place/palmeraie/@31.6788856,-8.024354,1013m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0xdafedf0e640daf1:0x81e685f2e62689b2

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    schitterend reisbureau Ed - een soort van couchsurfing in Marokko - tja jongen, je zal je misschien ook eens op andere fora moeten etaleren, waarschijnlijk meer volk en ge´nteresseerden.
    verf: Dank u voor uw FB
    GR....ed
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 2

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .