writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verzekeringen, succes verzekerd…

door GoNo2
" Hallo, u spreekt hier met Ethias Verzekeringen, ik bel u omdat u zich ingeschreven heeft voor een offerte…"zegt een man aan de andere kant van de lijn.
" Met wie?"vraag ik beleefd.
" Met Ronnie van Ethias Verzekeringen…"
" Ik ken helemaal geen Ronnie en nog minder Ethias of hoe dat beestje ook mag heten…"zeg ik op vriendelijke toon.
" U heeft toch meegedaan met die enquête van Ipsos?"vraagt Ronnie Ethias.
" Meneer, ik zou het niet weten, ik doe, uit zuiver tijdverdrijf, meerdere keren per week mee aan enquêtes. Ge kunt er ontelbare prijzen mee winnen hé?"
" Bij ons ook. Als u zich nu inschrijft, maakt u kans op een tablet, een gsm of de hoofdprijs en dat is een elektrische fiets. Maar u moet zich nu inschrijven. Het aanbod loopt maar tot het einde van deze maand…"zegt Ronnie alsof hij me een dienst aan 't bewijzen is.
" Dus als ik het goed begrepen heb, heb ik amper veertien dagen de tijd om erover na te denken? Da's ook niet lang hé?"zeg ik op sarcastische toon.
" Ja meneer, zulke acties zijn nu eenmaal in de tijd beperkt…"
" En voor wat staat Ethias Verzekeringen?"vraag ik, uit de lucht vallende.
" Voor verzekeringen, meneer. De naam zegt het al. Wij bieden u een verzekering op maat, naargelang uw behoefte en uw budget…"zegt Ronnie.
" M'n budget is niet van die aard om er ver mee te springen. Ik ben maar een arme dopper en m'n spaarcenten zijn al lang op, m'n beste Ronnie…"zeg ik, geheel naar waarheid. Waarom ik hem dat vertel is me een raadsel…
" Maar meneer, daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Ethias is een sociaal bedrijf, ieder geval wordt individueel begeleid om tot een oplossing te komen die voor beide partijen aanvaardbaar is…"

Ronnie kan het goed uitleggen, zoveel is zeker.

" Maar ik heb al een verzekering, twee zelfs, als ik me niet vergis. Een brandverzekering en een levensverzekering. Als u een brandverzekering heeft, die ook m'n crematie dekt bij m'n overlijden, wil ik er wel eens over na denken…"zeg ik, m'n lach inhoudende.
" Ik ben er zeker van dat u bij ons goedkoper af bent. Kunt u mij zeggen wanneer uw polis afloopt?"vraagt Ronnie, niet van plan het vlug op te geven.
" Beste Ronnie, 't is toch Ronnie hé? Denkt u dat ik m'n polis hier alle dagen voor m'n neus liggen heb, al wachtende op een telefoontje van een verzekeringsmaatschappij?..."
" U weet dus niet van buiten wanneer uw polis afloopt?"
" Nee en van binnen ook niet…"
" Wij kunnen uw verzekering laten annuleren als u bij ons klant wordt…"
" Dat geloof ik niet, ik ben contractueel verbonden hé?"
" Contracten kunnen opgezegd worden, meneer…"zegt Ronnie op vastberaden toon.

Of die man zit me blaasjes wijs te maken of de wetgeving is weer eens veranderd. Ik gok op het eerste…

" Hallo, bent u er nog?"
" Ja, en u?"vraag ik.
" Hebt u kinderen?"vraagt Ronnie, die nu toch wel erg intiem aan 't worden is.
" Ja, ik heb kinderen…"
" Hoeveel, als ik vragen mag?"
" Vier waarvan ik weet dat ik de vader ben en waarschijnlijk lopen er nog een stuk of tien rond, die ik niet ken. Een beetje zoals onze koning Albert II, hé?..."zeg ik. 't Is kwestie van tijd dat Ronnie de hoorn zal neergooien, denk ik dan.
" Dan kunnen wij u een familiaal pakket aanbieden, waarin een brandverzekering en een famiale verzekering zit. Met kinderen is het beter dat men verzekerd is tegen kleine ongevallen. Ik geef een voorbeeldje. Uw zoon of dochter speelt met de voetbal en er sneuvelt een ruit bij de buren. De schade kan hoog oplopen, dat moet ik u niet vertellen hé?"zegt Ronnie op vaderlijke toon.
" Ja, dat moet u me inderdaad niet vertellen. Waarom vertelt u het dan?"
" Om een voorbeeld te geven. Uw zoon of dochter rijdt per ongeluk tegen een geparkeerde wagen. Een deuk en een kras in de wagen van de buren, wie gaat dat betalen?"
" De verzekering, daar dienen ze toch voor?"

Ronnie doet in verzekeringen en weet niet eens dat de verzekering het zal moeten betalen? Stond waarschijnlijk ook niet op de eerste rij toen ze 't verstand aan 't uitdelen waren…

" Juist, de verzekering. Maar na iedere schadeclaim verhoogt de premie. Bij Ethias dus niet. Wij garanderen u dat u de eerste twee jaar geen verhoging van de premie moet verwachten. Zelfs geen indexaanpassing. U betaalt een vast bedrag gedurende twee jaar, zonder bijkomende en verborgen kosten. Wat denkt u hiervan? Dat zal ook zo in uw contract staan…"
" En na die twee jaar? Dan verdubbelt de premie zeker? "
" Meneer, na die twee jaar bent u vrij om te veranderen van verzekering. Maar de meeste klanten zijn tevreden en blijven bij ons…" zeg Ronnie. Hij antwoordt dus niet op m'n vraag.
" U kunt me dus nu niet zeggen hoeveel m'n premie zal bedragen na die twee jaar?"probeer ik nogmaals.
" Nee, meneer, dat hangt af van verschillende factoren, de inflatie, de crisis en de regering. We hebben dat niet altijd in de hand hé?"zegt Ronnie, een beetje vertwijfeld.

Da's een antwoord uit de boekjes, denk ik dan. Nietszeggend dus…

" U heeft vier kinderen, u wilt toch een goede verzekering voor uw kinderen? Zonder dat u moet wakker liggen van de eventuele schade die zij kunnen toebrengen aan derden?"

Ronnie heeft ergens gelijk. Alleen zijn m'n kinderen al lang het huis uit. Ik zie m'n kinderen ook niet met een voetbal de ruiten ingooien bij de buren. Of ze zouden hooligans moeten geworden zijn…met kinderen weet je maar nooit hé?

" Mag ik u dus inschrijven? Het zou toch mooi zijn moest u een elektrische fiets winnen? Vader op z'n elektrische fiets, die een uitstapje maakt met z'n kinderen? Ik zie het al voor m'n ogen…"zegt Ronnie.

Ik ook. M'n kinderen hebben allemaal een auto. M'n oudste zelfs twee. Ik zie me al, verbeten, proberen hun wagen bij te houden op m'n fiets. Dat wordt lachen geblazen. Ik zal die elektrische fiets moeten opfokken zodat hij gemakkelijk 120 km per uur haalt. Maar ik heb evenwichtsstoornissen, dat vraagt om problemen op de autostrade. Als ik al niet geflitst word. Overdreven snelheid op een elektrische fiets. De rechter zal er niet mee kunnen lachen, denk ik.

" Meneer Ronnie van Ethias Verzekeringen, u bent een aangename gesprekspartner. Maar ik weet niet of u het wel weet, m'n kinderen zijn intussen allemaal volwassenen. Ze hebben zelf al kinderen; wat dus maakt dat ik meerdere malen grootvader ben hé?"
" Hoe zo meneer, hier staat dat u 29 bent.?"

Geef het toch op, man, uw gesprek met mij levert niets op. Is dat nog niet duidelijk?

" Ik ben er 59, da's een kleine dertig jaar verschil hé?"
" Waarom heeft u dat niet eerder verteld?"zegt Ronnie met kwade stem.
" Omdat u mij dat niet gevraagd heeft. U was constant bezig te proberen mij iets aan te smeren. Ik dacht laten we het spel maar meespelen, misschien zit z'n baas wel naast hem hé?..." lieg ik erop los.
" Ik kan m'n tijd wel beter gebruiken, ik werk op zelfstandige basis, meneer…" zegt Ronnie nu echt kwaad.
" Mag ik er u attent opmaken dat u mij gebeld heeft? En niet andersom? Met het enige verschil dat m'n tijd goed besteed is, ik verveelde me toch en 't is toch niet op mijn kosten hé?"

De hoorn wordt hardhandig neergelegd. M'n oor tuit ervan. Ik moet dringend m'n oren laten verzekeren tegen oorschade. Eens bellen naar Ethias om te vragen of dat ook in hun pakket zit?

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  Het is godgeklaagd die telefoonverkopers die denken dat the sky the limit is, ze moesten eens weten.

  knap geschreven - zoals altijd - knap
  GoNo2: Dank u wel !
 • andremoortgat
  Denderend...
  Weer knap
  GoNo2: Dank u wel !
 • dorus
  mooi!
  GoNo2: Dank u wel !
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 3 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 18 bezoekers online, waarvan 1 lid: pieter.