writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De ramadan is voor e massa niet uit te houden zonder bolywood.

door verf

De ramadan is voor e massa niet uit te houden zonder bolywood. De arme knappe zanger die verliefd wordt op een rijk meisje uit het grote huis van het meisje- met bewakers - gegooid wordt. Die zijn liefde en wanhoop uitschreeuwt in zijn muziek een enorm succes kent rijk wordt en alle tegenslagen - en dat zijn er een hoop- overwint. En uiteraard het meisje terug wint. Einde verhaal. Ondertussen laat mijn gids een traantje- hij denkt dat ik het niet zie hij wil niet dat ik het zie want een macho schreit niet en zeker niet met toeschouwers - en hij zucht waarschijnlijk denk hij aan zijn onmogelijke relaties.
Ondertussen sleep de ramadan zijn derde week in het enthousiasme van den beginne is al behoorlijk getemperd men denkt en verlangd al naar volgende week dan is het gedaan.
IK doe al een week niet meer me alhoewel ik ook niet in publiek drink of eet. Ik doe het stiekem mijn gids zegt dat hij het niet erg vind maar toen ik eventjes klokend gulzig wat water dronk zag ik de begeerte in zijn ogen en ik had er compassie mee. De sukkels al dat vasten en voor mijn vrienden gaat het niet anders want de sociale controle is niet te ontwijken. Men wordt niet gevierendeeld maar het gezeur en de opmerkingen zoude niet min zijn. Het zou te vergelijken zijn met in een kathedraal wat punk staan debiteren en we weten hoe dat is afgelopen. Een voordeel eenzame oude mensen zijn er niet iedereen wordt betrokken in een wijk te vergelijken met de blokken op het kiel werd ik al menig keren vriendelijk aangesproken. De gesprekken verlopen in stuntelig frans en gingen de laatste tijd vooral over de voetbal over BelgiŽ wordt weinig gesproken maar over Zuid-Amerika waar de meesten voor sympathiseren des te meer. De overwinning van Duitsland het verlies van het pleintjes voetbal dat kwam hier hardt aan.
De loden hitte zorgt er voor dat er een logisch kantje aan het vasten vastzit. In de dag indeling begint de dag on 16 uur dan wordt er gewinkeld en gekookt om op 19 uur de maaltijd aan te vaten een lichte maaltijd daarna wordt er gesocialiseerd op straat verschijnen stoeltjes de terrassen lopen vol eindelijk is het buiten uit te houden de nacht valt rap de duisternis heeft een friste in zich. Daarna wordt de grote maaltijd geprepareerd om middernacht begint het grote eten alhoewel de porties al veel minder zijn geworden. Vandaag staat er een witte tahjin op het menu of wat men bij ons een gries meel pap zou noemen samen met een gekookt ei dadels koffiekoeken en veel versgeperst appelsiensap. Na die maaltijd kijkt men verder de volgend bolywoed film. Er zijn de internationale nieuwsmedia die met een half oor worden bekeken. Vandaag gaat het over het malaysia airlines vliegtuig die is neer geschoten. De oorlog in IsraŽl had de pech dat er de wereldbeker was dat was hier voor de meesten veel belangrijker dan de ellende van de Palestijnen. Bij deze vergelijkt men met zijn eigen ellende want hoe veel moeite men ook doet hier in Marokko en hoe rap het er ook vooruit gaat er is hier nog veel ellende. Die komt hier en ook in iedere wijk duidelijk tevoorschijn bij de vuilnis ophalen. Er staat hier in de buurt een vuilnis bak waar iedereen zijn vuilnis in deponeert dag en nacht wordt die bak geplunderd door mannen op fietsjes die die vuilnis sorteren de een zoekt nog wat eetbaars voor zijn dieren een ander zoekt de plastiek flessen ieder heeft zijn specialiteit. Het resultaat is dat er rond de vuilnis bak veel stuken naast de bak terecht komt. Nu en dan wordt de vuilnis ook in brand gestoken. Samen met de loden hitte de pis van de vele paardjes en ezels die de karren van de boeren trekken zorgt het soms voor een parfum die hier soms hangt. Maar wat zeer vreemd de geur is niet doordringend en blijft niet lang hangen. Ik denk dat het komt omdat de lucht hier zeer droog is een zegen voor mijn reuma waar ik niks van last meer van heb.

 

feedback van andere lezers

 • dorus
  gesprekken in stuntelig Frans, geschreven in ........Nederlands
  verf: Ach de saria zuiverheids commissie is terug arm vlaanderen dank u voor uw fb gr.....ed
 • ivo
  een relaas met een begin en einde en waarin mensen mensen zijn
  verf: in bolywood lijken het meer robots ze blinken
  dank u voor uw FB GR....ed
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 1

Uitstekend: 0 stem(men), 0%
Goed: 1 stem(men), 50%
Niet goed: 1 stem(men), 50%

totaal 2 stem(men)
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .