writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

SUIKER.

door verf

Mijn tweede conflict hier werd veroorzaakt door mijn deelname aan de ramadan. Enkele maanden geleden werd ik door mijn huisdokter op de hoogt gesteld dat ik een lichte vorm van suikerziekte aan het ontwikkelen was. Wat op mijn leeftijd niet vreemd is. Ik ben namelijk geheel mijn leven een zoetekauw.

Onmiddellijk informeerde ik mij en door het boek DE VOETSELPIRAMIDE kwam ik tot nieuwe inzichten. Volgens het boek is iedere vorm van suiker uit den boze geen brood, aardappelen, rijst, deegwaren meer alleen nog veel groenten bonen in allerlei vormen salades een weinig vlees en fruit de extraatjes zijn zwarte chocolade en een glas alcohol. Voor mij geen probleem want ik eet graag groenten. Des morgens een uitgebreid ontbijt en des avonds een lichte hap.
Marokko leek mij de ideale plaats om mijn nieuwe inzichten verder te zetten want er wordt uitgebreid gebruik gemaakt van bonen linzen groenten en een weinig vlees. Ik moet hier wel tot mijn grote spijt de vele gesuikerde zeer lekker gebakjes aan mij voorbij laten gaan. Maar ik vond een truc door mij strikt aan mijn nieuwe voeding gewoonten te houden kan ik nu en dan een taartje permitteren. Mijn nieuwe voedingsgewoontes deden iets zeer positief met mijn lichaam mijn buikomvang vermindert drastisch en het opgeblazen buikgevoel is volledig verdwenen. Ik loop weer als een hinde door de straten. Tot de ramadan er aan kwam de eerste maaltijd is de avonds en de grote maaltijd is des nachts net voor het slapen gaan het opgezwollen buikgevoel is terug.

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    je weet het toch altijd wel te zeggen verf, zie toe dat je niet wordt opgegeten daar :)
    verf: ha ha ik had mij vooraf geÔnformeerd de menseneters zijn gemigreerd naar BelgiŽ hi hi mijn ontbijt havermout pap met stukjes zwarte chocolade of stukjes fruit Lekker Lekker dank u voor uw fb GR... ed
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 1

Uitstekend: 0 stem(men), 0%
Goed: 1 stem(men), 100%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .