writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Tegenaria domestica

door ivo
"Met Karel" zijn stem klonk nog vroeg in de ochtend en Karel had blijkbaar nog geen koffie gehad, waardoor zijn pas wakker zijn nog doorheen zijn stem te horen was.
"Wat zeg je? Een koudbloedige mens geboren, wat bedoel je?" zijn stemtimbre was al heel anders
"Een lichaamstemperatuur van 12 graden en een normale baby die lacht en heel levendig is, dat kan toch niet, is de thermometer wel juist ... hmm ... juist, ik kom direct naar je toe".

Karel was al altijd een zeer bekwame en zeer onderlegde crisismanager geweest. Hij was arts van opleiding en was ook afgestudeerd als kernfysicus. Karel was geen doodgewone man, zoals je er tien in een ons kan terugvinden. Neen, qua verschijning was die gewoon, maar wat zijn kennis en achtergrond betrof, hij was een lopende encyclopedie die heel veel wist en direct kon volgen, hij had niet veel woorden nodig om de ernst van een probleem in te zien.

In het universitaire ziekenhuis liepen de artsen en verpleegsters van de kraamafdeling zenuwachtig rond, ze wisten echt niet wat ze moesten doen. Een baby en een zeer bijzondere bevalling. De moeder, een gewone huisvrouw van het platteland, was na de bevalling op een opvallende wijze gestorven. Zij was na de bevalling helemaal verschrompeld. De verpleegster die het vel en het haar op het bed had zien liggen is met een zenuwcrisis weggebracht.

Karel eiste direct een crisisberaad met de artsen en de vroedvrouwen die bij de bevalling aanwezig waren, hij wou alles weten van hoe de bevalling was geweest.
De dokter zei dat het kind normaal was geboren en de normale reflexen had en het kind had direct geweend. Alleen die temperatuur, die was niet normaal.
Ook de vroedvrouwen hadden niets fout gemerkt, integendeel, tja dat er geen man bij was, dat gebeurt meer, dus dat is niet meer vreemd.

Na de bevalling en de moeder naar haar kamer was gebracht, wou de dokter de baby nader onderzoeken. Dat onderzoek heeft een kwartiertje geduurd en had niets opgeleverd, maar toen de verpleegster de baby terugbracht naar de moeder, gebeurde er iets vreselijk. De verpleegster gilde heel de afdeling bijeen.
De moeder lag helemaal leeggezogen in haar bed, enkel de huid, lag als een zak op het bed.

Karel wou het vel wel eens zien en werd hiervoor naar het mortuarium verwezen. Een team van specialisten hadden op het overschot inmiddels al een autopsie uitgevoerd, niets bleek op een of andere ziekte. Alle organen, vlees, spieren, bloed, beenderen waren weg. Enkel een geleiachtige substantie die ze nog niet hadden kunnen verklaren hadden ze aan het schaamgedeelte gevonden. Een plakkerige massa waar men geen oorsprong van kende.

Karel ging terug naar de kamer waar de vrouw had gelegen. Deze kamer was afgesloten en er stond een veiligheidsagent voor de deur, om zeker te zijn dat niemand de kamer zou betreden.

Toen hij binnenkwam zag hij niets vreemd

De raam stond met een kier open, en Karel voelde hoe de wind vrijspel had door die kier. Hij opende de kamer en zag op de gevel onder de raam een reusachtige spin.
Vlug duwde hij de raam op slot en sloeg alarm

Hij belde met de minister van defensie en binnenlandse zaken, want deze spin had de grootte van een verdieping. Dat geen mens dit beest tegen de gevel had gezien, was een wonder. De achterzijde van het ziekenhuis keek uit op een bosrijk gebied, er kwamen niet zoveel mensen aan die kant en dat verklaarde veel.

Het ziekenhuis moest ontruimd worden en het leger moest die spin vernietigen.

De evacuatie werd onder de mom van een brandoefening heel beroepsmatig uitgevoerd.
Honderden zieken evacueren en de mensen die op consultatie kwamen, het personeel, iedereen moest zo snel als kon verdwijnen.
Eerst de vleugelzijde waar de spin zat en dan de rest.

De pers werd op een afstand gehouden en de ministerraad kwam in spoed bijeen.
Vanuit het buitenland werden specialisten in insecten en andere vreemde mutaties ingevlogen, want het leger had al geprobeerd om het dier te raken met een geweer, maar blijkbaar kon men het dier niet doden.

Het dier had zich ingewebd en de webdraden hadden de omvang van staaldraad en die was zo sterk, zelfs met een dynamietstaaf kwam deze draad niet los.

De baby was een gevaar, dat vonden de specialisten toch en er werd gevorderd dat het kind direct zou gedood worden, uit angst dat er een of andere ongekende besmettelijke ziekte onze mensensoort zou bedreigen.

De dokters stonden machteloos te kijken hoe het kind elke vorm van poging tot moord overleefde. Verstikken lukte niet, ook niet met gas, ook een snede met een mes lukte niet, het bloed stelpte direct en de wond genas onder de ogen van wie sneed.
Zelfs met de meest geavanceerde producten kon men het kind niet doden ..

Een grote spin en een kind dat niet wil sterven en een moeder die leeggezogen was.

Karel begreep er niets meer van.

Karel adviseerde de minister om heel de buurt in een straal van 20 km te ontruimen, want als het dier plots zou gaan lopen, ze zouden het dier niet kunnen stoppen.

Ondertussen waren er beelden van de spin op het wereldwijde web terechtgekomen en was er algemene paniek uitgebroken.
Een stroom van vluchtelingen trok via de overvolle autostrades naar alle windrichtingen, zolang het maar zo ver als mogelijk van dat monster was.
Er werd geplunderd en gevochten, want wie vertrok wou nog wat waardevolle zaken meenemen, maar dan ware er bendes die deze spullen ook wel wensten.

Een gezin met kinderen stond wenend op de parking langs de autostrade. Een bende had hun wagen gestolen met alles er in en ze konden nergens meer heen.

Het Ziekenhuis was helemaal ontruimd en een F16 vliegtuig vuurde een raket af op de spin, maar buiten de schade aan het gebouw verroerde er geen poot van de spin.

De Amerikaanse president zei dat hij met BelgiŽ in oorlog ging en hij hierdoor een atoombom kon gebruiken, want deze spin moest gedood worden.
De cirkel van ontruiming was ondertussen al 150 km geworden. Lege steden met huizen waarvan de ramen en deuren openstonden en de gordijnen wapperden alsof het een vrijheidsstrijd was geworden ..

Desolaat en heel bedreigend, want er liepen nog mensen rond die nog niet vertrokken waren, waardoor het beeld heel dubbel was.

Karels vermogen, om wat gebeurde te vatten, faalde, hoe kan het, in enkele uren, dat de wereld plots heel anders wordt, net zoals bij een familie waar men komt vertellen dat iemand plots is overleden, de vader of een kind ..
Nu was het enkel veel groter, maar de essentie van het verdriet bleef wel even groot.

Het aftellen was begonnen ...

De wekker liep af .. Karel werd wakker - het was een droom, nog even keek hij aan de buitenzijde van zijn slaapkamer, neen geen reuzenspin te zien, die spin in de badkamer gisteren, zal zijn fantasie wat op hol hebben gebracht, al een geluk .. alhoewel ... deze spin is in WalloniŽ al goed op weg om groot te worden ...

 

feedback van andere lezers

 • GoNo2
  Die spin staat symbool voor de regering die ons leegzuigt?
  ivo: misschien wel, dank je wel Gono ..
 • greta
  Top. Smakelijke horror Ivo.
  ivo: Bedankt Greta .. en dan moet je de spin zien die ze in WalloniŽ hebben gespot, om helemaal te rillen van de schrik :)
 • andremoortgat
  Sept= Spider Time
  ivo: zoiets ja, merci Andrť
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 5

Uitstekend: 2 stem(men), 67%
Goed: 1 stem(men), 33%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .