writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Nieuwe lente

door roggemanj

Gisteren de eerste zwaluwen gezien ook al is het nog steenkoud tijdens deze lentenachten, geen insecten te bespeuren uren in de ronde, vraag me af hoe ze zullen overleven.
Ik sta aan mijn kleine plas te kijken, ik voel dat er verandering in de lucht hangt, vraag me niet welke want ik zou je het antwoord schuldig moeten blijven, ik voel het gewoon. Ik zie het vers gemaaide gras, ik zie de ontluikende knoppen op de kerselaars, het ritueel herhaalt zich, telkens en ieder jaar opnieuw.
Het valt me op dat ik niemand rond me nodig blijk te hebben, ik een beetje veel met mezelf bezig ben, alles draait rond een bepaald schema en ik ben niet zinnens van dit geordende leventje overhoop te laten halen, eerst moet ik dit zien vast te houden, eerst leren stappen alvorens te lopen.
Ik voel dat ik verander samen met de natuur, ik voel de verbondenheid, de band. Ik ben kwetsbaarder dan ooit tevoren, als ik aan haar denk voel ik me opfleuren vanbinnen, de gedachte aan haar maakt me oprecht gelukkig.
Ik besef wel dat ik een dromer ben geworden, ik me bewust afsluit voor nare dingen uit het dagelijkse leven, maar ik voel dat dit goed zit, ik me veilig voel op deze manier.
De lentelucht maakt dat ik in actie schiet, ik voel de moed terugkeren ook al zijn er nog menige nachten dat ik met haar kan praten in mijn dromen, dat we elkaar vergeven wat er misging, we alle wrok ten opzichte van elkaar kunnen achter ons laten, een open gesprek kunnen voeren en ook al ontwaak ik dan met een krop in mijn keel, ik voel ergens dat zoiets me goed doet, ik beetje bij beetje me aan het voorbereiden ben op dat zogezegde nieuwe leven. Een overmacht van kalmte komt over me, net als een warm deken in de winter. De feiten aanvaarden is een hele opgave, wetende dat ikzelf niks kan ondernemen en toch ben ik overtuigd dat ik op het goeie spoor zit, ik deze lente bewuster ga beleven.


 

feedback van andere lezers

 • geertje
  als ik aan haar denk voel ik me opfleuren vanbinnen, de gedachte aan haar maakt me oprecht gelukkig.

  bedoel je met "haar" de lente ?
  mooi
  liefs
  roggemanj: ja ik snak echt naar de komende lente
 • aquaangel
  niks mis met dromers ;)
  roggemanj: zo denk ik er ook over :-)
 • Ghislaine
  Droom met je mee.
  roggemanj: welkom in dromenland
 • Pluter
  Je hebt het best mooi geschreven. Het zijn mij iets teveel komma's en daardoor lijken niet alle zinnen even goed te lopen.
  De zin 'De lente lucht... ...zogezegde nieuwe leven.', komt bij mij over als een zin of drie. Deze zin loopt niet bij 'van elkaar kunnen achter ons laten'.
  roggemanj: ik zal er op letten........ ( hihi )
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .