writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Oorverscheurend !

door Clodius

Tijdens Nieuwjaarsavond 1974 waren we bij oom Marc volop aan het feesten in zijn duplex-appartement te Gent. Zijn mooie woonst bevond zich dichtbij de Sint-Baafskathedraal. Tante Berna, oom Luc en oom Bob waren ook van de partij, naar goede gewoonte. Tante Martine 'kon niet' aanwezig zijn en oom Yves evenmin want die vertoefde op dat moment in het buitenland. Opa en zijn tweede vrouw leefden reeds jaren in onmin met mijn ouders en bleven dus thuis.

We dronken en aten als Bourgondische levensgenieters en lachten zoals altijd groen om de flauwe grappen van Bob. Mijn Waalse vader die geen woord Vlaams verstond lachte vrolijk groen mee. Nadat alle cadeau's waren uitgepakt ploften we voldaan neer in de lederen fauteuils om te kijken naar een Franse film met Louis de Funès in de hoofdrol. Funès was ieders favoriete acteur, onze avond kon dus niet meer stuk.

Tot er een discussie ontstond tussen Luc en Marc over Vincent van Gogh. Ze waren allebei stomdronken. Oom Luc vond dat van Gogh een geestelijk gestoorde kunst-verkrachter was,oom Marc die kunstschilder was, dacht er duidelijk anders over, van Gogh was immers zijn grote voorbeeld. Maar mijn moeder kwam echter sussend tussenbeide en kon beide broers kalmeren. En zo vielen we allen rustig in slaap... tijdens de film.

Maar net voor middernacht schoten we wakker door een oorverscheurende kreet. Het was een kreet die vanuit de keuken kwam. En plots stormde Marc de woonkamer binnen, zijn hoofd zat onder het bloed en in een doek gewikkeld. Hij smeet vervolgens zijn bebloed oor op de grond, tot bij Lucs voeten. We waren allen verbijsterd: Marc had zijn oor afgesneden net zoals van Gogh dat ooit had gedaan ! Mijn vader nam koelbloedig de telefoon om een ambulance te bellen.

Halt, niet doen ! riep Marc. Hij raapte het bloederig oor van de grond en grinnikte: Voel maar, dit is een plastic oor, vandaag gekocht in een carnavalswinkel, het bloed is enkel wat ketchup.

En op dat moment sloeg de Sint-Baafskathedraal klokslag twaalf uur...
Opgelucht en uitbundig wensten we elkaar Bonne année !

 

feedback van andere lezers

  • Ghislaine
    1974 kan u beter verwoorden, beginjaren zeventig. Ook je familie wat meer beschrijven. Oom Luc droeg weeral een donker brilmontuur terwijl tante nog zo zwoer dat een lichter exemplaar hem beter stond en jonger maakte.(dit als voorbeeld)
  • lonelyinla
    tja, tekst? verhaal?
  • GoNo2
    Horror op nieuwjaarsdag, moet kunnen hé?
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 4

Uitstekend: 1 stem(men), 33%
Goed: 2 stem(men), 67%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .