writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Een dag op het veld

door roggemanj

Samen een dag op het veld

Ik zat daar maar te kijken naar de arbeiders op het veld, de lucht was droog en warm, ze hadden me meegenomen naar het veld terwijl zij de rozen moesten oculeren. Ik was geen blok aan hun been dat weet ik nog zeker ook al was ik nog heel jong. Ik weet nog dat ik me heel gemakkelijk kon amuseren met de grootste onbenulligheid.
Het eten werd meegenomen ook al waren ze niet ver van huis aan het werk, er werd zelfs in die tijd al gewerkt volgens een vast stramien, er mocht niet teveel tijd verloren gaan want enkel bij zonneschijn mocht dit werkje gebeuren. Deze mensen hadden een hechte band met plant en dier, dat voelde ik zelfs toen al. Er werd ook veel meer aandacht besteed aan ogenschijnlijk kleine dingen, van appels die te vroeg van de boom vielen tot een gebuur die niet uit de voeten kon en moest geholpen worden, de familiebanden waren hecht, voelde ook zo aan.
Het zal waarschijnlijk wel aan mij liggen maar de opgedane ervaringen uit die tijd zullen me altijd bijblijven, zoveel is zeker.
Zelfs nu nog na al die tijd ga ik vaak in gedachten terug in de tijd, roep ik de beelden terug op en probeer terug de geur van de boomgaard op te snuiven, lig ik weer op de hooizolder te kijken naar de zonnestralen die door het pannendak naar binnen vielen en waar we doodstil bleven liggen als men ons kwam zoeken.
Misschien is het wel goed terug te gaan en het hemelsgrote verschil met vandaag vast te stellen, misschien ook daardoor dat ik nu nog van de gewoonste kleine dingen kan genieten.
Ik zie me daar nog zitten aan de rand van het veld met mijn rode haren en mijn ontelbare zomersproetjes… 

feedback van andere lezers

 • Ghislaine
  Even herbeleven van de goede oude tijd. Sneu dat ie zo snel voorbij vliegt. Wat onze toekomst brengt, herinneringen verzamelen.
  roggemanj: ja....wie weet waar we nog allemaal gaan komen...blijf bij me op mijn nog te verkennen weg..
 • geertje
  "Ik zie me daar nog zitten aan de rand van het veld met mijn rode haren en mijn ontelbare zomersproetjes..."

  dit is echt...een mooi beeld
  (a.j.n.m.v.n.l,d.k.i.j....b)
  liefs


  roggemanj: en alweer snapt de johan hier niks van wat er gezegd wordt....
 • waterklok1
  de goed, oude tijd...;)
  soms klinkt die tijd beter...
  maar met herinneringen ophalen ben je niet vet mee...
  verder gaan met het leven
  toch...
  het lokt
  ;)
  lot
  roggemanj: misschien heb je wel eens gelijk...
 • duivelstrikje
  knap!!!
  ja, inderdaad, soms klinkt die tijd veel leuker en spannender, ik vraag me vaak af hoe het zou zijn als ik eens een maandje in die tijd leefde. Kusjes
  fientje
  roggemanj: ik zou het allezins heeeeel graag willen, ik sta mijn eerste in de rij :-)
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .