writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Vive l'artiste !

door Clodius

Mijn moeder heet Viviane, maar ze verkiest om met Viv te worden aangesproken. Ze was van kindsbeen af een artieste in hart en nieren: kon bijzonder goed tekenen en las vanaf haar veertiende de grote schrijvers zoals Breton, Gide en Sartre.

Toch had zij geen hoge ambities op artistiek vlak. Haar kunstzinnigheid stierf met het op de wereld brengen van mijn broer Tom. Ze had daarna haar handen vol met haar werk en gezin...

Jaren gingen voorbij zonder dat zij nog een potlood en papier vastnam.

Pas na het overlijden van mijn vader tien jaar geleden kwam er een eind aan de ballingschap van haar talenten. Ze begon aarzelend weer portrettekeningen te maken, en ja ze kon het nog ! Met een vleugje Parijse muziek in haar kamer zonderde ze zich af. Ook haar schrijversbloed kolkte weer, ze kon haar liefdesperikelen kwijt in een blog !

In die tijd had mijn vriend Jan Buytaert, een bekende kunstschilder, een oogje op haar. Maar moeder ging niet in op zijn avances. Dankzij hem kwam ze wel weer in het kunstwereldje terecht...waar zij zich zo thuis voelt. Tijdens een vernissage liep ze onlangs haar eerste grote liefde John,tegen het lijf. Het klikte meteen zoals weleer.

Mijn moeder ziet er nu precies uit zoals in haar jeugd want ze is op haar zeventigste nog steeds vijftig tinten...blond.

Vive l'artiste ! Vive Viv !

 

feedback van andere lezers

 • GoNo2
  Ik zie het voor mij...
 • fredvanderwal
  Bruisend! Prima...
 • danvoieanne
  Dat is heel wijs van haar....dat ze weer haar talenten gebruikt ....
  Knap van haar ...Super.
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 3 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .