writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Mensch erger je niet !

door Clodius

Het was een zeer kille winterochtend in 1942 toen een Duitse officier aanbelde bij opa's woonst. De statige man verzocht opa om in de tuin plaats te ruimen voor een 40-tal soldaten die hij daar wou doen logeren in legertenten. De fietsen van opa's zeven kinderen moesten worden verwijderd alsook het speelgoed en het ander gereedschap dat er lag. Mijn vader was net tien jaar geworden en was een nogal turbulent kind, l'enfant terrible van de familie. Zijn ouders hielden hun hart dus vast.

De kampeerders dronken zich elke avond ladderzat en zongen hun Duitse volksliederen, zo uitbundig dat de kinderen van de hele nacht geen oog dicht konden doen. De broers en zusjes besloten dan maar om het gezelschapsspel 'Mens erger je niet' te spelen.

Maar op een nacht besloot vader om een grapje uit te halen met één van de soldaten. Er zat er namelijk één luid en vals te zingen rond het kampvuur, een gezellige dikkerd. Die moet ik hebben, grinnikte vader.

Terwijl de corpulente man van zijn biertje genoot vloog plots zijn helm van het hoofd...recht in het kampvuur. De andere soldaten brulden het uit van het lachen maar de officier was alert en keek nauwlettend naar de struik waar de kwajongen zich had verborgen...vader had immers een katapult gebruikt om de helm eraf te schieten. Hij rende snel weer naar binnen.

De volgende ochtend kwam de strenge officier naar opa gestapt en rapporteerde het voorval.
Vader werd op het matje geroepen. De Duitser gaf hem op zijn donder en dus excuseerde opa zich voor zijn zoon. De kerel raasde echter nog een tijdje door.

Maar l'enfant terrible zweeg en dacht: Ach mensch...erger je niet !

 

feedback van andere lezers

  • danvoieanne
    Met een glimlach gelezen...l'enfant terrible :-) ja erger je niet...
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 2

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .