writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Ivo kent alleen zijn rechte !

door Clodius

Jarenlang is oom Ivo de beursexpert van de familie geweest. Van opleiding was hij elektricien en op zijn vierentwintigste ging hij voor een grote compagnie werken in het buitenland. Hij leerde carnaval vieren in het bruisende BraziliŽ en zag de armoede in het primitieve Nigeria. Zo kwam hij in contact met vele gewiekste zakenlieden van wie hij veel leerde over de handel en wandel van het beleggerswereldje. Hij ontdekte er ook de 'liefde'...de goedkope liefde van straathoertjes.

Na twintig jaar buitenland kwam hij terug als een rijk man ware het niet dat hij reeds een klein fortuin kwijt was aan de 'liefde'. Zijn eerste vrouw, Lola, een Roemeense, had hem op een bijzonder wrede manier verlaten: na enkele maanden buitenland kwam hij in een lege studio terecht, zwarte Lola was met alles gaan lopen. En dat was slechts het begin van zijn ondergang.

Op zijn vijftigste besloot Ivo om in Antwerpen te gaan werken. Hij leerde daar weer een uitgekookte dame kennen, een zekere Veronique. Ook deze 'relatie' eindigde in mineur. Gedurende tien jaar liet ze zich wekelijks dure restaurants welgevallen. Zij nodigde daarbij haar hele familie mee uit, onder het mom van vriendschap, om nadien achter zijn rug met hem te spotten...het was immers achterbuurtvolk dat hem niet waard was. Maar zijn kruisweg was nog niet ten einde want aan het eind van de tunnel stond een duivelin hem op te wachten. Zijn lijdensweg zou nu pas echt beginnen...

Tja, zeggen we achteraf, de schuld ligt grotendeels bij hemzelf. Hij had zijn verstand maar moeten gebruiken. Hij is nu berooid en weet geen uitweg meer. De familie raadt hem aan om gerechtelijke stappen te ondernemen. Hij meldt ons echter dat hij geen rechtszaak zal aanspannen tegen zijn laatste vlam, Rosette.

Ivo kent zijn rechten dus niet. Hij kent alleen zijn rechte. En het is die rechte die hem in zijn ongeluk heeft gestort. Maar hij relativeert en grinnikt dat er vele schatrijke mannen zijn die hun rechte achterna lopen...tot hun beurs is geledigd.


 

feedback van andere lezers

  • danvoieanne
    Het moet je maar overkomen, Ivo en zijn rechte, hť....
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 2

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .