writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Une perle de notre patrimoine

door Clodius


Toen mijn vader in 1955 een mooie villa aan de Maas had gekocht waren zijn broers en zussen erg verwonderd, om niet te zeggen stikjaloers. Vooral vaders oudste broer, Francois, die toen vrederechter was, kon het niet verkroppen dat l'enfant terrible van de familie het zo ver geschopt had.

Vader floreerde er enkele jaren als antiquair en zakenman. Hij was gelukkig getrouwd, had drie mooie kinderen verwekt maar...zijn drankprobleem deed hem de das om. Na vijftien jaar huwelijk kwam er een eind aan het sprookje. Enige tijd later zat vader aan lager wal, woonde in een kamer te Brussel.

Maar ook de zeven magere jaren gingen voorbij want vader ontmoette per toeval zijn zoon Stéfan, die sinds enkele maanden in een studentenkot leefde, twee straten verder. Nadat de mooie grote blonde jongeman zijn studies had afgewerkt, hadden ze plannen gemaakt om weer grof geld te verdienen: ze zouden een immobiliënkantoor oprichten...het werd een groot succes !

In die wonderbaarlijke tijd nam vader me ooit eens mee naar Namen om zijn villa van eertijds door mij te laten bewonderen.

Maar toen vader overleed had hij het mooie verdiende geld alweer verbrast. Op enkele antieke spullen na, stierf hij zonder een rooie cent!

Deze zomer waren we met z'n allen uitgenodigd voor een barbecue bij mijn halfbroer Daniel. Zijn zus Catherine liet ons trots een boekje zien, een uitgave van de provincie Namen, met de titel ' Perles de notre patrimoine'. En wat bleek ? La belle villa stond afgebeeld op de eerste bladzij !

En onze vader zag dat het goed was !

 

feedback van andere lezers

  • Muis
    Een korte familiegeschiedenis met ups en downs ' afgesloten' met een happy end. Vlot geschreven zonder overbodige details. Graag gelezen.
  • danvoieanne
    Graag gelezen...
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 2

Uitstekend: 0 stem(men), 0%
Goed: 2 stem(men), 100%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 2 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .