writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Time is on my side

door Clodius


Tijdens een discussie met mijn hoog-intelligente broer Tom, ingenieur van opleiding, beweer ik stellig dat de mogelijkheid om te 'Reizen in de tijd, naar verleden of toekomst' reeds bestaat en wel sinds mensenheugenis. Rationeel als Tom is vraagt hij naar mijn argumenten die zo'n een 'bizarre' bewering kunnen staven.

Toevallig staat de TV in de woonkamer aan. Kijk dan maar eens naar deze documentaire over de Tweede wereldoorlog, zeg ik hem. Deze beelden reizen naar de toekomst, namelijk naar ons beiden, tv-kijkers van de 21ste eeuw. De soldaten die vechten voor hun leven hebben op dat moment geen besef dat wij, ooit naar hen zouden kijken, evenals ze toen nog geen enkel benul hebben van de moderne snufjes die deze tv- beelden zouden omringen, zoals een computer,smartphone enz... Ze zijn dus in de toekomst beland.

Ok, beaamt Tom, ik volg je redenering maar ik beschouw dit reizen in de tijd als virtual reality!

Wat is het verschil ? vervolg ik mijn uiteenzetting. Want op het moment van het aanschouwen van deze documentaire, reizen we naar het verleden, wat zeg ik, we 'zijn' in het verleden: vader en moeder, ooms en tantes, alles en iedereen, zijn ergens aanwezig terwijl deze soldaten elkaar beschieten. En zo reizen verleden en toekomst continu naar elkaar !

Ach ja, mompelt Tom, jij met je duistere filosofie !

Maar je geeft me toch gelijk, Tom ?

Een beetje, misschien geef ik je ooit volkomen gelijk, Claude. Time is on your side !


 

feedback van andere lezers

 • danvoieanne
  Kort en bondig met alles erop en eraan ....Heel leuk om je bondige verhalen
  hier te mogen lezen ....Vriendelijke groet.
 • Muis
  Goed geschreven, kort, bondig en duidelijk. Het leest ook vlotjes.
  Even terzijde.
  Op gebied van de theorie van tijdreizen: het is naargelang hoe je het bekijkt of welke betekenis je eraan geeft. Als 'tijdreizen' in fysieke vorm wordt bedoeld, ben ik eerder geneigd uw broer gelijk te geven. In het verleden fysiek tijdreizen, zoals Suske en Wiske met de teletijdmachine, is onmogelijk omdat je dan minstens drie maal je fysieke vorm moet hebben en dat gaat niet. Dit is wat uw broer wil bedoelen denk ik. Als tijdreizen betekent dat je terug in de tijd kan gaan door beelden te bekijken, uw theorie, sta ik aan uw kant :)
  Deze kantlijntekening over theorieŽn hebben uiteraard geen invloed op het schrijven.
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 3

Uitstekend: 1 stem(men), 50%
Goed: 1 stem(men), 50%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 2 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .