writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Bonjour monsieur le bourgmestre

door Clodius

Mijn vader liep in de zomer van 1983 de muren van zijn enge Brusselse kamer op. Hij wou dus op avontuur naar het zuiden van Frankrijk. Met een oud oranje tentje wel te verstaan. Maar eerst zou hij het vrolijke Parijs nog eens bezoeken.

Hij begaf zich dus op de drukke snelweg en begon te liften. Nog geen 10 minuten later pikte een Belgisch parlementslid hem op. Die moest toevallig naar het Parijse stadhuis.

Tijdens de autorit vond de chauffeur dat mijn vader wl erg veel op de burgemeester van Parijs leek. Mijn vader glimlachte en zweeg.

Maar toen de zwarte Mercedes bij het stadhuis stopte, gingen de wachters plots in de houding staan en salueerden mijn vader: ' Bonjour monsieur le bourgmestre '
Mijn vader liep vol binnenpretjes door. Zijn avontuur was goed begonnen.

Lang bleef hij echter niet in Parijs. Een trucker zette hem twee dagen later op 10 km van Marseille af, hij moest dus nog een eindje wandelen door het dorre berglandschap vooraleer hij de Azuurkust zou bereiken.

Maar plots botste hij op een twintigtal oranje tentjes: een groep naakte amazones verbleven hier ! Ze leefden van de visvangst. Na een verlegen kennismaking stelden ze mijn vader voor om zijn tent naast de hunne op te zetten. Mijn vader aarzelde even maar stemde dan toch in. De naakte schoonheden beloofden immers dat ze hem zouden vertroetelen met oesters, kreeft en andere afrodisiaca...

Toen de zwoele zomer voorbij was zat mijn vader weer op de eerste beste trein richting Brussel. Hij was bruingebrand en vooral: gerevitaliseerd.

Want toen de kaartjesknipper naar zijn ticket vroeg, zette hij zijn streng Chirac-masker op en fluisterde: Laat me met rust ! Ik ben op geheime missie !(www.deleunstoel.nl)

 

feedback van andere lezers

Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 2

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .