writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Oom Marco in Marokko

door Clodius

Tijdens de zomer van 1980 zou oom Marc naar Marokko reizen, om even weg te zijn van de dagelijkse sleur. Marc had immers zijn mooi duplex-appartement moeten verkopen omdat hij schulden had. Zijn vriend Alex had de reis bekostigd en zou hem vergezellen.

Marc en Alex leidden in die tijd een nogal decadent hippie-bestaan, experimenteerden met allerlei soorten drugs, rookten dagelijks een joint en waren fan van The Beatles en The Stones.

Ze logeerden dus in een goedkoop hotel te Casablanca. Marc die graag gitaar speelde animeerde 's avonds de hotelgasten. Op twee kilometer van het hotel was er een mooi meertje waar bijna niemand kwam, een echte aanrader voor wie niet van de stadsdrukte houdt, zo informeerde de hotel-receptionist hen.

Marc en Alex kwamen aan bij het meer en er was inderdaad niemand te zien. Er waren alleen enkele kinderen wat verderop aan het spelen. Enkele palmbomen sierden de oevers. De vrienden gingen er onder liggen. Het was er een paradijs op Aarde. Tijd dus voor een stevige joint. Zonder nog één woord te zeggen genoten ze van de zon...en elkaar.

Maar dan sloeg het noodlot toe. Poedelnaakt waren ze gaan zwemmen in het meer maar toen ze terug bij de oever kwamen waren al hun kleren verdwenen!

Beiden raakten even in paniek. Vermoedelijk hadden de spelende kinderen hun kledij voor de grap verstopt. Maar hoe moesten Alex en Marc nu terug naar het hotel? Ze hielden het hoofd koel en besloten om te wachten tot het pikdonker werd.

Vraag me niet hoe wij het klaargespeeld hebben, grinnikte Marc later op een familiefeestje, maar op de terugweg naar het hotel hebben we niemand meer ontmoet, zelfs de hotel-receptionist lag toevallig een dutje te doen...

Wat een spannende trip, oom Marco! Hallucinant !


 

feedback van andere lezers

Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 1

Uitstekend: 0 stem(men), 0%
Goed: 1 stem(men), 100%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .