writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Kras kras maar scherpe pen, kras

door mistral

Het moet me van het hart …

Dat er achteraf zoveel geroepen wordt over de massa die zwijgend toekeek hoe Joe vermoord werd. Hoe gemakkelijk is het toch om mensen te veroordelen op onverschilligheid.

Hoe zou jij reageren als in luttele seconden, verwarring, een jonge gast neerzakt, waarvan je op het eerste gezicht nog niet kan zien of weten dat hij neergestoken is?

Onbegrijpelijk, zeggen mensen nu …. Onbegrijpelijk ??? Onbegrijpelijk ??? KOMAAN ZEG !

Het is maar achteraf als de daders weg zijn en Joe blijft liggen dat er actie komt. Dan is het te laat, dan is het pas veilig, want wie zegt dat ze het hierbij laten?

Ben ik weer te direct? Mag ik dat niet zeggen? Kwetst de waarheid? Weer eens? Hoe lang gaat het nog duren eer men de daders vat? Of kan dat niet meer? Lijken ze teveel op elkaar? Zwarte krullenkoppen met hun zwarte ogen en hun bruine huid. Wie durft tegen hen te getuigen? Wie durft ?????

Maar zij durven alles ….

Scheer ze niet allemaal over dezelfde kam, is ook al zo'n mooi spreekwoord, daar zit wat in natuurlijk, zeker zijn hier hardwerkende goede families, ze zijn in de minderheid, maar ze zijn er, tussen het kaf zit nog koren, zo gaat dat. Ja, u leest het goed.

En hoe houden we van al die multiculturele feestjes, hoe gezellig allemaal, hoe charmant, ik ga er ook naartoe, zeker weten, want ik blijf geloven in de mens, en hopen …

Moest ik hier niet zitten huilen zou ik nog zin kunnen krijgen om te lachen … met mezelf ..

I n t e g r a t i e

Zo'n "schoon" maar O zo "duur" woord, met "leven" te betalen.

En nu de populairste slotzin van menig zulk verhaal ….

Maar ik ben geen racist hoor, oh neen ! en ik meen het!



 

feedback van andere lezers

  • Ghislaine
    Je slaat nagels met koppen. Alle integratieprogrammas ten spijt, het kost en doet niets af. Op risico dat men mijn account intrekt. De discriminatiewet viel kei - loeihard in onze nek, en wij de mond gesnoerd. Zouden wij ons eens niet gaan afvragen waar we zelf mee bezig zijn? We zijn toch Belgen, geen idioten........ hoop ik. En wat goede families betreft: die blijven waar ze zijn, in hun eigen land. Die hebben ons niet nodig. Ondanks alles, de gemakkelijk Belg wet:
    Vraag eens rond als je dat al durft aan de Nieuwe Belgen: zij zeggen zelf,en slaan hun op de borst vol trots: Wij zijn Turken, Marokkanen. Je hoort nooit : Ik ben Belg. Ja als het om de voordelen gaat, dan zijn ze Belgen, achtergestelde Belgen in kansarme wijken met peperdure sleen voor de deur, waar een echte Belg krom mag voor gaan liggen en dan heel misschien hem/haar zo'n dure kar kan veroorloven. Mij moet je het niet meer vertellen, ik zie ze genoeg rondrijden, op een leeftijd waarop onze kinderen nog het openbaar vervoer moeten nemen! Motiveer je eigen kinderen maar van eerlijk en op het rechte pad te blijven.
    Ik ben rasbewust, en dat mag ik zeggen. Belgische vrouwen nog steeds hoeren in hun ogen, waardeloze speeltjes. "Mijne madam ziek," Kweek dan niet als konijnen! Heb ik nog niet zo lang geleden ene geantwoord. Ie was er even niet blij mee, soit, mij een zorg. Het spijtig aan dit intrieste drama is: Het wordt zo snel vergeten. Morgen heeft weer andere zorgen. De vakantie staat voor de deur. Buurman X gaat naar New York, buurman Y gaat naar China. Dan is men bezig in gezin Z: Hier moet het duurder, luxeuzer en verder. Eendracht.............. nog lang niet voor de Vlaming. Helaas.
    mistral: en zo is het !
  • geertje
    Als het woordje "maar" valt achter een verhaaltje of anekdote, zit er een racist achter, zeker weten...
    Organiseer jij die dag "schrijvers met hun pen" of doe ik het ?
    Of wij samen?
    Mijn mail staat hier.
    Mijn steun heb je !
    m.b.v.

    oh ja, je bent een hoofdletter vergeten,
    "of kan dat niet meer?" Of moet met hoofdletter, nieuwe zin...
    mistral (lachen nu, please)
    liefs
    mistral: dank je geertje, ik stuur je een mail

    m.b.v.
  • Rinka
    ik geloof dat ik wat in de war geraak. wat bedoelen jullie nu eigenlijk? ik lees redelijk schokkende dingen hier, en net te weinig ironie om ze te relativeren. maar dat kan ik haast niet geloven. ik kom er niet uit. iemand?!
    mistral: om te relativeren wat er gebeurd is is het te vroeg! nieuwsberichten ???
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .