writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Puffen en blazen...

door GoNo2De eerste hittegolf is een feit, zo melden alle media het. Zou er ook zoiets bestaan als een koudegolf? Vanaf hoeveel graden onder nul spreekt men dan?
Ik kan niet tegen die extreme warmte. Als hartpatiënt draag ik die hitte mee als een Atlas die de wereldbol moet dragen. De lucht zit zo vol ozon, dat ik amper kan ademen. Geloof het of niet, toch blijf ik een sigaretje opsteken. Met het risico steendood te vallen. Hoe gek kan een mens nog verder worden hé?

De ventilator staat hier constant te draaien, het zal voelbaar zijn in mijn afrekening. Het helpt geen moer, het enige wat dat ding produceert is warme lucht. Het enige wat een beetje helpt is een natte t-shirt aantrekken. Als ik niet dood val van de hitte, zal het ongetwijfeld van een longontsteking zijn…

Mijn bloemen op het balkon zien er uit als de verslenste bloemen op het kerkhof. Eén dagje vergeten water te geven, het resultaat is er aan te zien. Wat kan de natuur toch wreed zijn en de mensen ook. Mijn onvolprezen kater is te lui om zijn poten op te heffen, hij sleept zich voort naar zijn katten-en voederbak. Wat mij opvalt met deze tropische hitte, is dat ik weinig vogels hoor fluiten. Alleen de alom tegenwoordige schijtduiven hebben schijnbaar geen last van de warmte. Ze komen nog elke dag op bezoek en laten nog altijd hun diarree achter. Het droogt direct op en is bijna niet van de balkontegels te verwijderen. Ik weet niet eens of ik het wel mag verwijderen van de minister van Leefmilieu. Water is tot nader order gerantsoeneerd, heb ik me laten wijsmaken. Je mag je zwembadje niet meer vullen met drinkwater. Of je auto wassen of gazon besproeien. Kan ik inkomen, het is allemaal pure verspilling. Maar bij mij rijst de vraag wie dat gaat controleren? Of gaan ze weer een kliklijn installeren?

Wat dan met de ruitenwassers? Of de carwash? Moeten die hun job uitoefenen met spawater? De boeren mogen geen water meer op pompen. Dat hun broodwinning naar de knoppen gaat, zal die ministers een zorg wezen. Zij klagen via hun vakbond dat de prijzen in hun cafetaria met één euro de hoogte in gaan. Dat kan en mag niet, het is de bevolking die boven zijn stand leeft, zij niet hé?

Ik zit hier te puffen te zweten. Ook te blazen. Maar dat is meer door mijn sigaretje…

 

feedback van andere lezers

 • danvoieanne
  Gelijk heb je .....zooo warm ...en inderdaad opletten...
  GoNo2: Dank u!
 • pieter
  "Ook te blazen. Maar dat is meer door mijn sigaretje..."
  Typisch een GoNo2-afsluiter. Leuk, subtiel.
  Pieter.
  GoNo2: Dank u!
 • Ghislaine
  Wees maar voorzichtig met je sigaretjes, maar het weer was veel te warm voor ons. Daar heb je volkomen gelijk in.

  GoNo2: Dank u!
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 2 stem(men), 50%
Goed: 2 stem(men), 50%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 4 stem(men)
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 0 leden: .