writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Dit geloof je nooit...

door Clodius

Op een vroege zomerochtend toen vader op een Brusselse tram stond te wachten gebeurde er iets vreemd. Een Afrikaans albino van rond de dertig staarde minutenlang naar hem.

Vader negeerde hem en stapte de tram op,richting centrum want daar deed hij zijn dagelijkse inkopen. De zonderling nam echter plaats vlak naast hem en bekeek vader weer van kop tot teen. Het begon vader te irriteren. Vader stapte dus een halte vroeger uit. Een beetje beweging en wat frisse lucht zou zijn bejaarde lichaam goed doen.

Even zag het er naar uit dat de albino op de tram was blijven zitten. Oef, dacht vader maar ineens doemden er allerlei vragen bij hem op: Ken ik deze bizarre snuiter ergens van? Van het werk ? Of van het uitgangsleven ?

Na een korte wandeling bereikte vader zijn bestemming. Plots hoorde hij achter zich roepen: Papa, papa, attends-moi, c'est moi, ton fils ! Vader schrok zich te pletter toen hij achterom keek. De vreemde man was hem gevolgd en riep weer: Papa, c'est moi, ton fils de Rwanda ! Vader rende weg , dook vol paniek een taxi in en verzocht de chauffeur gauw door te rijden naar treinstation Noord. Zo zou hij naar Sint-Niklaas reizen waar moeder hem eigenlijk maar pas de volgende dag verwachtte.

Op de trein zat vader diep na te denken over het hele gebeuren terwijl hij zijn pijp rookte. En toen schoot hem iets te binnen: ooit had hij het bed gedeeld met een Afrikaanse jongedame toen hij in Rwanda was voor een korte zakenreis, begin jaren '70.

Zou het...? vroeg hij zich twijfelend af. 'Ach neen, die jongeling zal wel een flauwe grappenmaker zijn geweest !'

Verrast deed moeder de voordeur open maar voor ze iets kon zeggen, fluisterde vader opgewonden: Schat,dit geloof je nooit...

 

feedback van andere lezers

  • danvoieanne
    Het moet je maar overkomen, leuk beschreven ....
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 3

Uitstekend: 1 stem(men), 50%
Goed: 1 stem(men), 50%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 2 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .