writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

ABC it's easy

door Clodius

Sinds vijftien jaar leef ik als een boeddhist ... maar niet te fanatiek. Mijn daginvulling bestaat dan ook uit meditatie, studie en sporten. En ja, ik geloof in reïncarnatie, maar alweer met de nodige afstand. Daarom werd ik vorige week verrast door een bizar voorval tijdens een bezoek van mijn nichtje Nathalie en Levi, haar jongste zoon van zeven, die zich vlug thuis voelde bij ons.

Nathalie is een heel zorgzame moeder en woont sinds lange tijd met haar vriend, die echter niet werd geaccepteerd door Nathalies vader, oom Robert. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat zij het momenteel moeilijk heeft. Maar van een Aendenboom kan je dat verwachten! Toch doet ze haar uiterste best om het haar gezin zo aangenaam mogelijk te maken.

Wat mij meteen opviel bij Levi waren zijn opmerkzame pientere oogjes. Nathalie lachte verlegen en zei dat hij een schooljaartje gedubbeld had. Ze voegde eraan toe dat Levi niet erg snugger was ... vandaar. Hij kende alleen de eerste drie letters van ons alfabet. We dronken samen een kopje koffie en haalden familieherinneringen op. Oom Robert is vorig jaar overleden en dat is misschien één van de redenen waarom mijn nichtje zich zo laat gaan. En plots gebeurde er iets heel bijzonder. Levi wees op een driehoekig motief op het tafelkleedje van de salontafel en broebelde iets van: de som van de kwadraten van a, b, c...pipi...piet...pitta.

Niemand stond er bij stil behalve ik natuurlijk. Zou hij ooit in een vorig leven de grote Griekse wiskundige Pythagoras zijn geweest? Onzin natuurlijk want ik nodigde hem even later uit om mee te zingen met Elvis en ook dat deed hij met verve! Zou hij ooit The King ... ?? Ach neen!

Die avond luisterde ik glimlachend naar één van mijn favoriete Presley-songs: 'I just can't help believing … '.

 

Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 1

Uitstekend: 0 stem(men), 0%
Goed: 1 stem(men), 100%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .