writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Auto-biografie van een Romeo

door Clodius

AUTO-BIOGRAFIE VAN EEN ROMEO

Vader heeft de voorliefde voor mooie en snelle auto's van mijn opa meegekregen. Vader mocht reeds op zijn veertiende met diens gloednieuwe Austin rijden. Hij stal zo vele meisjesharten want god hij was toch zo'n mooie jongen.

Later maakte hij de buurt onveilig met zijn knalgele Alfa sport. Hij was al enkele jaren getrouwd met zijn jeugdliefde Claire maar bedroog haar aan de lopende band. Hij gedroeg zich als een ware Romeo, een rokkenjager, een playboy en raasde wekelijks met zijn liefjes naar Parijs. Soms gebeurde het dat hij naar Monaco reisde want zijn grote droom was om daar carrière te maken als Formule-1-coureur. Vol bewondering nam hij plaats en genoot van de voorbijzoemende racers samen met z'n minnares en een glaasje Martini...

Een jaar voor hij ging scheiden van Claire, kreeg hij plots een lumineus idee: hij zou de auto-pressmobile invoeren in België. De auto-pressmobile was een machine om afgedankte wagens tot een blokje schroot te verwerken. Het werd een groot succes, vader kwam zelfs in de krant.
Twintig jaar later toen zijn drankprobleem hem de das had omgedaan en zijn fortuin in zwarte rook was opgegaan, dwaalde hij met veel te kleine oude tweedehandswagens door de drukke Brusselse straten.

De laatste keer dat hij kon pronken, was op het trouwfeest van mijn broer. Vader had het koppel immers naar het stadhuis gereden met een mooie snelle...Alfa ! Die had mijn broer een maand daarvoor aangeschaft. Even leek vader weer op de Romeo van weleer.

Tot zover zijn korte auto-biografie !

 

feedback van andere lezers

 • MarieChristine
  Leuke tekst, grappig portret van je vader.
  Misschien biografie in plaats van auto-biografie?
 • Jan__Willems
  kort en leuk om te lezen!
 • GoNo2
  Dank u!
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 3 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .