writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

The Stalking heads

door Clodius

In mijn pubertijd was ik gek op vrouwen die wat aan de mollige kant waren.

Toen ik op de jaarlijkse zomerkermis de mooie blonde ťn mollige Nancy had opgemerkt begon mijn hart sneller te slaan en dat was niet alleen omdat ik net uit het reuzenrad was gestapt. Ik sprak haar aan en stelde haar voor om samen het spookhuis te verkennen. Want ook zij was gecharmeerd door mijn verschijning, dat las ik in haar grote blauwe ogen. Al gauw volgde een innige zoen in het duister. Even later genoten we samen van een te zoete suikerspin en te heftige botsautootjes. In een schietkraam schoot ik raak en kon zo een knuffelbeer voor haar winnen.

Ik wilde mij uiteraard nog niet binden, ik was amper vijftien. Maar zij begon meteen al over trouwen! Ik moest het wel uitmaken met haar. Maar ze bleef bellen en liefdesbrieven schrijven ... tot mijn grote ergernis.

Enkele weken later zou ik met mijn familie naar Bretagne reizen. De ochtend voor het vertrek vond ik echter nog een muziekcassette in onze brievenbus. Het was een opgenomen album van de Talking Heads, Nancy had die nog gauw gedeponeerd.
Maar eigenlijk luisterde ik in die periode niet zo graag naar dat genre, toch vond ik het een lief gebaar van Nancy. Tijdens die drukke zonnige autoreis besloot ik om de cassette op te zetten. Tot mijn eigen verrassing was ik meteen in de ban van David Byrnes krachtige zangstem en ook de sound van de band vond ik geweldig.
Langzaam maar zeker associeerde ik Nancy met de Talking Heads en begon haar met een andere bril te bekijken.
Het gevolg was dat ik tijdens mijn vakantie in Bretagne geen aandacht meer had voor andere meisjes, ik heb toen alle verleidsters afgewezen! Nu was ik het, die haar elke zwoele avond opbelde, maar tevergeefs.

Dus schreef ik Nancy vlug een kaartje met de tekst: I can't get you out of my ... stalking head!
Zij dacht wellicht: we're on the road to nowhere!

 

feedback van andere lezers

 • MarieChristine
  Herinneringen aan de kermis, jong zijn, eerste kusjes, heel leuk.
  Ik was toen fan van de ietwat rebelse Robert Long.
 • pieter
  Clodius,
  Een situatie zoals jij die nu beschrijft komt mij bekend voor.
  Goed en leuk verteld.
  Groet,
  Pieter.
 • greta
  Mollig, verleiding, jeugdige liefde. Mooie ingrediŽnten voor dit leuke verhaal. Graag gelezen.
 • GoNo2
  Ik was fan van de Walking Deads!
 • doolhoofd
  Baudrillard haalt in De Fatale StrategieŽn de situatie aan van een wat ouder, getrouwd koppel. De vrouw zegt, "You give me love because you want sex!" De man zegt, "You give me sex because you want love!" Baudrillard merkt op: "Het is een aanklacht tegen deze bilaterale ruilmogelijkheid: wat ze willen is verleiding!" Of nog Baudrillard: "De christenen proclameerden: bemint elkaar. Wie had ooit durven zeggen: verleidt elkaar?" En ook: "De werkelijk actuele binding is de collectieve deelname aan de verleiding."
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 7

Uitstekend: 2 stem(men), 40%
Goed: 3 stem(men), 60%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .