writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Bestaan ufo's echt of zijn het verzinsels?

door GoNo2Gisteren een docu gezien op YouTube. Een docu waarin wetenschappers (?) allerlei legenden aan een onderzoek onderwerpen. Wat is waar en wat is fictie? Van het moment dat die zogenaamde wetenschappers die tevens ook nog expert zijn, in beeld komen krijg ik al de kriebels. 't Is niet omdat je een witte jas draagt, dat je daarom een expert bent, denk ik dan. Sommige beenhouwers en schilders dragen ook een witte jas, zijn die dan ook expert in de materie van ufo's en paranormale toestanden? Nee toch of wel soms? Als hobby dan maar hé?

Aflevering 1:

bestaan ufo's echt of zijn het verzinsels?

Ik dacht, nu gaan we het krijgen. Eindelijk de waarheid over die befaamde ufo's. Ik geloof dat ze bestaan, heb er zelfs ene gezien van heel dichtbij. Toen mijn ex een soepbord naar mijn hoofd keilde, die ik met mijn zatte botten niet kon ontwijken. Dat soepbord leek volledig op een ufo zoals op de foto's. Ik ben niet zeker, 't is ook al zo lang geleden, maar volgens mijn bescheiden mening zag ik dat moment een compleet nieuw zonnestelsel....

De show gaat verder en nu komen er psychologen en psychiaters op de proppen.

Zijn dat tegenwoordig ook al wetenschappers, vroeg ik me af. Je moet mij eens uitleggen hoe die kunnen weten wat er zich in mijn hersenen afspeelt. Ik heb met die heren vroeger een kennismaking gehad om testen te ondergaan. De ene zei dat ik zo zot als een achterdeur was, de andere zei dat ik een gespleten persoonlijkheid was. Ik moest eens fijntjes lachen want ik ben het beide hé?

En zoals bij mij, kwamen die heren tot de conclusie dat het waar kon zijn of juist niet. Zo, nu wist ik nog niets.

Ik blijf erbij dat ze bestaan. Serieus. Ik kan het niet bewijzen, leven na de dood is ook nog niet bewezen. Wetenschappelijk toch niet of ze zouden het moeten, om duistere redenen, verzwijgen. Maar dan zit ik weer in het gebied van de complotten. Moest ik al niet gek zijn, ik zou er verdomme zot van worden. Waarom zouden ze niet bestaan? We zijn toch niet de enige levende wezens in het heelal? Misschien zijn ze duizenden jaren verder geëvolueerd dan wij. Misschien zijn we een uit de hand gelopen experiment? Komen ze af en toe kijken hoe we elkaar uitmoorden. Misschien zijn wel onderdeel van een game die zij aansturen?
Een beetje zoals het geloof dat God een rib van Adam nam en er een vrouw uit maakte. Straffe kost hé? Waarom moest die een rib nemen? Adam had hij toch ook gemaakt uit klei en modder? Adam en Eva waren onze stamouders, zeggen ze. Kaïn vermoordde Abel. Kaïn ging op de vlucht. Nergens heb ik gevonden hoeveel kinderen Adam en Eva hadden. Stel dat nog zonen en dochters hadden, dan moeten die een incestueuze relatie gehad hebben. Voorwaar, een mooi geschenk van God hé? Maar dit terzijde en totaal niet relevant. We waren over het bestaan van vliegende schotels en ondertassen bezig...
Zesenveertig minuten duurde de documentaire. De foto's en de filmpjes die ik te zien kreeg konden evengoed gemaakt zijn in de studio's van Hollywood. Sommige echtgebeurde verhalen werden nagespeeld door acteurs, die aan overacting deden. Zelfs hun legeruniformen kwamen uit de Amerikaanse stock. Als je de schijn wilt opwekken dat je wetenschappelijk bezig bent, zorg dan op z'n minst dat de set klopt. Maar toen er astronaut , ene Cooper, zijn verhaal kwam vertellen spitste ik mijn oren. Plots leek ik op Spock. Dat kwam door die spitste oren hé? Ik begon een beetje door te draaien. Stop met Kriek te drinken, dacht ik en " beam me up, Scotty ". Ik verwachtte elk moment de Enterprise die mij mee zou nemen naar de grenzen van het heelal waar nog niemand geweest of ooit zou komen. Dat komt met mij niet goed, denk ik dan. Ik ben ooit eens meegevaren met een duikboot. Gezien ik nogal veel rook, zette ik het raampje open van mijn kajuit. Wist ik veel dat we al onder water waren. Ik kreeg plots een nattig gevoel, er gingen sirenes af en ik voelde me als een vis in het water. Veel water. Hoe dat afgelopen is, is een ander verhaal en niet geschikt voor gevoelige lezers...

Vanavond ga ik aflevering 2 kijken.

Bestaan geesten, spoken en poltergeisten echt of zijn het verzinsels?

Ik ben benieuwd of ze deze keer een wetenschappelijke uitleg hebben? Ik ben altijd bereid om m'n kennis en ervaring op dat gebied te delen. Mits een vergoeding van een slordige 10 000 € per aflevering, die ik zal delen met mijn trouwe lezers en lezeressen. Maar dat gelooft u toch niet hé?

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • Clodius
  Wees wijs: doe af en toe eens gek ! Schitterend geschreven !
  GoNo2: Dank u, we doen ons best hé?
 • Koyaanisqatsi
  Ik zou zeggen: ge ziet ze vliegen. Maar dat is dan ook het punt dat ge probeert te maken, nietwaar.

  GoNo2: Ik zou zelfs zeggen dat ik soms roze olifanten zie vliegen, maar of dat een punt is?
 • maarten54
  Na de dood van mijn stoffelijk omhulsel is er meer. Of ik dat ook leven kan noemen...geen idee, maar ik ben er wel geweest. En weer terug.
  Ufo's bestaan, In WO 2 werden ze al door de Duitsers gemaakt en het zou mij sterk verbazen als ze tegenwoordig niet door de Amerikanen, russen of wie ook gemaakt zouden kunnen worden. Wellicht ook door lui van een 'erg ver weg land'.

  Wetenschappers, modern woord waar veel achter verstopt wordt. Ik geloof mijn ogen, verder niet echt veel.

  Leuk stukje, graag gelezen GoNo2
  GoNo2: Dank u wel!
 • greta
  Fijn om te fantaseren dat ufo's en groene marsmannetjes bestaan. Het is fijn om niet alles te weten en te bewijzen.
  Graag gelezen weer.
  GoNo2: Dank u wel!
 • doolhoofd
  Tegen het einde van het stuk wordt je taal helaas minder verzorgd.

  Dat gezegd zijnde, de enige aliens waar ik om geef zijn de Sterren, omdat ik zeker weet dat ze bestaan, omdat ik de Zon elke dag en de rest van de kosmische bevolking elke nacht met mijn eigen ogen kan zien.

  Om nog iets toe te voegen aan je onderwerp, som ik voor wie het interesseert nog een paar titels van trippy psytrance nummers op die over UFO's gaan.

  Logic Bomb - Melogic
  https://www.youtube.com/watch?v=JmIVaBsOTiM
  Imaginary Sight & Spirit Architect & Djantrix - Pineal Gland
  https://www.youtube.com/watch?v=UKZb55wG47E
  Space Tribe - Lights in the Sky
  https://www.youtube.com/watch?v=JEQG29rGV0E
  GoNo2: Dank u wel!
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 1 stem(men), 20%
Goed: 4 stem(men), 80%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .