writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Zeeschatten

door Clodius


Mijn vader was een enorme fan van de beroemde ontdekkingsreiziger Jacques-Yves Cousteau. Hij stimuleerde mijn broer en mij dan ook om elke zondagnamiddag de Tv-uitzending over de diepzee-avonturen van deze man te volgen. Al gauw kregen wij de smaak te pakken.

Toen ons hele gezin tijdens de zomer van 1982 met een gloednieuwe oranje bungalowtent naar de Azurenkust vertrok, had moeder twee watersnorkels gekocht voor Tom en mij, we waren in de wolken. Na een vlotte zonnige autorit kwamen we, moe maar opgetogen, aan in een rustige ruime camping die dicht bij de helderblauwe zee was gelegen. Het kleine stadje Anthéor was niet veraf.

We hadden mazzel, er was die avond immers één plekje vrijgekomen en dan nog wel eentje onder drie palmbomen, dus grotendeels in de schaduw. Tijd om ons te installeren: Tom die de slimste was bouwde de tent op en mijn taak bestond erin om de veldbedden in elkaar te steken. Moeder bakte op het gasvuurtje een lekker stukje vlees en vader plofte neer op de kampeerstoel, want die was bekaf van het rijden op de drukke snelwegen.

De volgende dag stapten we nieuwsgierig naar het kiezelstrand, dat omgeven was door vurige rode rotsen. Tom en ik sprongen natuurlijk ongeduldig het water in, met onze snorkels. Wat we daar aantroffen was een wonderlijk, adembenemend tafereel: we zagen prachtige vissen in allerlei kleuren en maten, groene zeepaardjes en zelfs zwarte zee-egels.

Nadat we ons een anderhalf uur in deze zeeschatten hadden verdiept, kwamen we weer aan de oppervlakte en vertelden we onze ouders hoe magnifiek het hier wel was.

En vader glimlachte: 'Dan heb ik mijn twee jonge Cousteau's toch iets bijgebracht!'

 

feedback van andere lezers

 • greta
  De wondere onderwaterwereld, fijn stukje Clodius.
 • maarten54
  Leuk stukje uit het leven.
  > 'Dan heb ik mijn twee jonge Cousteau's toch iets bijgebracht < Ook ik heb mijn kinderen bij gebracht respect te hebben voor alles wat leeft en bloeit. Bij het ouder worden Hebben ze vast wel 'misstappen' gedaan, iets wat ik gezond vindt, zelf de wereld ontdekken en niet zo maar alles geloven. Pas later, wanneer ze zelf kinderen hebben zullen ze pa en ma steeds meer gelijk gaan geven en dan zeg ik: Opvoeding geslaagd.
  graag gelezen.
 • GoNo2
  Leuke herinneringen...
 • Koyaanisqatsi
  Het gaat helaas stilaan allemaal om zeep...
 • Topsie
  Wat een heerlijk sfeerbeeld. Zoete jeugdherinneringen.
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 7

Uitstekend: 2 stem(men), 40%
Goed: 3 stem(men), 60%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .