writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Titel Gezocht 6

door Koyaanisqatsi

Meteen na mijn thuiskomt ging ik in bad. Drie dagen aanschuiven op de Arbeidsdienst had zijn tol geŽist. Niet dat ik uren in de wind stonk - ik zweette naarmate ik ouder werd alsmaar minder - maar niettegenstaande smeekten mijn poriŽn en huidplooien om enige verfrissing. Ik liet het bad vollopen en kieperde er een monstertje badschuim in dat ik twee dagen eerder had ontvangen uit de satijnzachte hand van de ťťnarmige kassierster van de lokale superette. De geur ervan beviel me niet - het had teveel weg van lavendel - maar het voornaamste was dat ik na mijn plons in de kuip weer proper was.
Voor alle zekerheid trok ik behalve een wit hemd en mijn beste broek ook fris ondergoed aan. Scheren deed ik me niet, omdat ik de plotse ingeving kreeg er intellectueler uit te zien met mijn peper -en-zout stoppelbaard - je wist maar nooit waar dat goed voor kon zijn.
Door de vertraging aan het metrostation had ik niet te treuzelen. De avondspits kwam stilaan op gang en ik had geen zin om de loketbediende te mislopen. Ik kon dus maar beter al opnieuw koers richting Arbeidsdienst zetten. Ik poetste nog gauw mijn schoenen, stopte een verfrissende bonbon in mijn mond en vertrok. Maar precies op het ogenblik dat ik de deur van mijn appartement opentrok belde er iemand aan. Dat was even schrikken, zowel voor mij als de beller, Gigliola Cinquetti, de dochter van de pizzabakker aan de overkant van de straat.
'Dat is snel,' piepte ze, zoals steeds in een kleedje gestoken met een diepe decolletť die niets anders deed dan benadrukken dat ze nauwelijks borsten had.
'Puur toeval,' zuchtte ik, nog niet bekomen van het schrikken.
Gigliola Cinquetti begon verlegen te glimlachen. Ze had nog steeds het gezicht van een puber, ook al was ze ondertussen vijfentwintig. Dat wist ik omdat haar ouders erover klaagden dat ze maar niet van de straat geraakte terwijl ze naar hun standaarden allang de huwbare leeftijd had bereikt. Ik kon me evenwel moeilijk inbeelden dat haar platte boezem verantwoordelijk was voor haar burgerlijke staat want er liepen beslist mannen op de aardbol rond die daar niet over struikelden; weliswaar waarschijnlijk geen meerderheid, maar dat hoefde natuurlijk ook niet.
'Wat kan ik voor je doen?' vroeg ik, terwijl ik er geen flauwe idee van wat de jongedame daar op zou kunnen antwoorden.
'Voor mij niets, maar Gangster Bob zou je even willen spreken.'
'Gangster Bob? Mij? Nu?'
Gigliola Cinquetti knikte.
Qua timing kon dit natuurlijk niet slechter uitkomen maar een verzoek van Gangster Bob naast je neerleggen was je reinste waanzin. De man was behalve een brullende bullebak compleet onberekenbaar. Grillig als een schizofreen kon je alleen maar hopen hem in een 'normale' bui aan te treffen en te bidden dat zijn stemming niet omsloeg voor hij je weer had laten gaan. Om de loketbediende af te halen had ik eender welke andere uitnodiging of omstandigheid gelaten voor wat ze was, maar hier viel niet onderuit te komen.
'Ik veronderstel dat hij in de pizzeria is?' vroeg ik, met enige optimisme dat ik me er nog tijdig vanaf zou kunnen maken.
Maar Gigliola Cinquetti boorde die hoop al meteen de grond in.
'Hij zit in Hotel Boulevard, in zijn vaste kamer,' zei ze, waarna haar onderlip zodanig begon te trillen dat ik vreesde dat ze in tranen zou gaan uitbarsten.


 

feedback van andere lezers

 • greta
  Gaat nog spannend worden.
  Koyaanisqatsi: stel je voor...
 • doolhoofd
  Leuk.
  Koyaanisqatsi: :-)
 • GoNo2
  Leeft Gigliola nog? De laatste keer dat ik haar zag, had ze wat valse noten op haar zang!
  Koyaanisqatsi: blijkbaar nog alive and... kicking (dat laatste is niet zeker)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 4

Uitstekend: 1 stem(men), 33%
Goed: 2 stem(men), 67%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 0 leden: .