writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Titel Gezocht 7

door Koyaanisqatsi

Dat was dan toch een geluk bij een ongeluk. Hotel Boulevard bevond zich, enig atletisch vermogen indachtig, op wandelafstand van de Arbeidsdienst. Ik haastte me naar de metro - hoe sneller ik bij het hotel was, des te groter de kans dat ik nog tijdig bij de loketbediende geraakte - en stapte, om de ladder te vermijden, één halte vroeger af.
Langs buiten mocht Hotel Boulevard dan wel een prestigieuze indruk maken, achter de façade van de art deco-voorgevel verschool zich een weinig gezinsvriendelijk logement. De meeste passanten hadden wel iets op hun kerfstok. Dealers maakten er afspraken om hun spul op te halen of te verkopen, goedkope hoeren kropen er onder de lakens met hun klanten, mannen die worstelden met hun midlife crisis kwamen er bedenkelijke experimenten uitproberen en Gangster Bob had er een vaste kamer waar hij zich zo nu en dan in terugtrok - althans, als ik Gigliola Cinquetti mocht geloven.
Achter een halve maanvormige balie van polyester zat een vrouw die me eerder deed denken aan een toiletdame dan aan een receptioniste. Het betrof een plomp mens van middelbare leeftijd, met sluike haren in een paardenstaart gebonden en een rood, puisterig gezicht. Ze was gekleed in een pastelgroen zomerkleed dat veel weg had van een schort en rond haar hals hing een snoer van dikke, witte namaakparels.
'Voor wie komt u?' vroeg ze, nog voor ik een woord had kunnen uitbrengen.
'Voor Bob,' antwoordde ik aarzelend.
'Voor Gangster Bob of Oom Bob?' snauwde ze daarop - het had er alle schijn van dat mijn onvolledige antwoord haar behoorlijk had geïrriteerd.
'Gangster… Bob…' stamelde ik bedremmeld.
'Kamer honderdvijf, op de eerste verdieping, drie keer kloppen, niet te zacht, maar ook niet te luid. En neem de trap, want de lift is naar de kloten.'
'Sympathiek vrouwtje, ' zei ik tegen mezelf. En een paar tellen later klopte ik drie keer aan op de deur van kamer honderdvijf. Niet te zacht, maar ook niet te luid.

 

feedback van andere lezers

  • doolhoofd
    Ik volg.
    Koyaanisqatsi: ik ook :-)
  • greta
    Ik hou van je verhalen als deze. Pure fantasie, dus fijn om al lezend in te verdwalen.
    Koyaanisqatsi: ;-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 4

Uitstekend: 1 stem(men), 33%
Goed: 2 stem(men), 67%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 2 bezoekers online, waarvan 0 leden: .