writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Als ratten in de val ?

door Clodius

Mijn vader die in 1983 nog steeds op een Brusselse kamer zijn dagen sleet, hoorde sinds enkele weken vervelend geritsel als hij 's nachts op zijn veldbed probeerde te slapen. Hij vermoedde dat het om muizen ging want het brood dat hij met opzet onder zijn salontafel had laten staan, zat de volgende ochtend vol met grote gaten.

Moe van de slapeloze nachten besloot vader naar een gespecialiseerde winkel te gaan waar hij muizenvallen kon kopen, hij kocht er voor de zekerheid zeven stuks. Hij plaatste die thuis op strategische plaatsen met een lekker stukje kaas als lokaas ... .

En ja, toen het donker werd buiten knalde het ene muizenvalletje na het andere toe. Bij het ochtendgloren vond hij de arme stakkers morsdood bij de onaangeroerde stukjes kaas.

Goed dat er muizenvallen bestaan, besloot hij tevreden. En hij begon te filosoferen over het aardse leven. Vader had alle grote filosofen gelezen, vooral Sartres existentialisme sprak hem erg aan.

En hij bedacht: ben ik zelf ook niet in een muizenval beland ... in dit benauwde kamertje en zonder geld? Ach neen, het zijn de rijkelui die als ratten in de val zitten. Ik ben waarlijk vrij!

Glimlachend las hij Garcia's roman verder: Cent ans de solitude!


 

feedback van andere lezers

 • maarten54
  Een mooie 'nadenker'
  Mijn ervaring is dat muizen geen kaas eten, maar dat even terzijde.

  graag gelezen.
 • Jan__Willems
  Graag gelezen wel kort, eerder een verslag dan een verhaal voor mij. Had hij een volledig ongesneden boord onder zijn salontagel staan, of waren er gaten gegeten in sneden brood?
 • Koyaanisqatsi
  En toch...
 • Greta
  Flexibele geest!
 • drebddronefish
  Letterlijk alles is perceptie zou ik zo zeggen
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 7

Uitstekend: 1 stem(men), 17%
Goed: 5 stem(men), 83%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 6 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .