writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Titel Gezocht 33

door Koyaanisqatsi

We liepen over een smal pad langs de villa en kwamen terecht in een rustige straat van alleenstaande woningen, die ene al wat prestigieuzer dan de andere. In de voortuin van Meyer Lansky's villa was een enorm spandoek tussen twee populieren gespannen waarop in grote, rode letters 'En Been En Stem' stond te lezen.
'Ongetwijfeld het werk van meneer Lansky's verloofde,' zei ik, om de verbaasde tronies van Kenzaburo O en Ryuunosuke Akutagawa tegemoet te komen.
'Hmm, de dame heeft een punt,' was Kenzaburo O's reactie, waarop Ryuunosuke Akutagawa als een onverbeterlijke hielenlikker begon te knikken.
We staken de straat over en hielden halt bij een turkooizen Mazda die al betere tijden had gekend. Hier en daar aangevreten door roest en rijkelijk bedeeld met krassen en kleine deuken leek hij me rijp voor de schroothoop. Kenzaburo O opende de koffer waarna Ryuukosuke Akutagawa de als een worst gebonden Belhamels De Vogelaar als een bloemzak in de kofferruimte liet vallen. De pijnkreet die het kwastje slaakte toen hij daarin belandde kon op niets anders dan mijn onverschilligheid rekenen omdat mijn geheugen me er onderweg naar de auto aan herinnerd had dat niemand anders dan hij verantwoordelijk was voor de penibele situatie waarin ik verzeild was geraakt.
'Ga jij maar achterin zitten,' gebood Kenzaburo O me en ik zag geen reden om daar iets tegen in te brengen.
Ryuunosuke Akutagawa zette zich aan het stuur, zei iets waarvan ik veronderstelde dat het Japans was en draaide de contactsleutel om. De motor kwam stotend en met een schrapend gekreun op gang kwam, precies zoals van een versleten roestbak kon verwacht worden, maar vanaf het ogenblik dat de auto op gang kwam maakte hij opvallend weinig geluid.
'Vergeet straks niet de juiste buiging te maken als ik je aan de baas voorstel,' zei Kenzaburo O.
'Ok,' zei ik, al had ik er het raden naar wat een juiste buiging mocht zijn.
Tot mijn verbazing reed Ryuunosuke Akutagawa als een bejaarde die zijn auto maar beter aan de kant liet staan. De wagen bolde vooruit aan een tergend trage snelheid en van het bestaan van richtingaanwijzers had hij blijkbaar nog niet gehoord. Ik liet evenwel niets blijken, ook niet telkens wanneer gerriteerde chauffeurs claxonneerden of vloekend en verwensingen toeslingerend passeerden. Dat leek de twee yakuza-leden trouwens niet te deren.
Nadat we de buurt met de villa achter ons hadden gelaten reden we een brede baan op tussen weilanden en aardappelvelden. Na enkele oersaaie kilometers splitste de baan zich in twee en was er de keuze tussen een tunnel en een naar het oosten draaiende brug. Ryuunosuke Akutagawa koos voor de tunnel die tot mijn verbazing onverlicht was, waardoor ik de indruk kreeg dat we een zwart gat in reden.
'Moet je de lichten niet aansteken?' vroeg ik, toen bleek dat ook koplampen onbestaanbaar leken voor onze erbarmelijke chauffeur.
'Nee,' zei Kenzaburo O, alsof het de normaalste zaak van de wereld was een aardedonkere tunnel blindelings in te rijden.
Ik wilde mijn ogen sluiten maar uit schrik dat we ieder ogenblik ergens tegenaan zouden knallen was dat onmogelijk. Het leek wel alsof ik met ware doodsangst mijn laatste ogenblikken in de ogen wilde kijken. Want Ryuunosuke Akutagawa mocht dan wel weinig meer doen dan het gaspedaal met zijn voetzool strelen, door de extreme neerwaartse hellingsgraad van de rijbaan begon de auto binnen de kortste keren aan een moordende snelheid naar beneden te razen.

 

feedback van andere lezers

  • doolhoofd
    Alle Belhamels op een stokje!
    Koyaanisqatsi: of in een kofferbak...
  • Greta
    Een gemiddeld pretpark is er niets bij, vergeleken het ritje hier.
    Koyaanisqatsi: en dit is gratis!
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 3 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .