writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Leve Salvador Ali ?

door Clodius

LEVE SALVADOR ALI !

Vader had als kunstliefhebber een grote bewondering voor Salvador Dali. Daarom bezocht hij regelmatig tentoonstellingen van deze excentrieke surrealistische kunstenaar. Toen mijn dertigjarige vader naar Rome vertrok om Muhammad Ali in volle actie te zien, wilde hij dan ook een museum bezoeken waar het genie die dag zijn werken zou exposeren en toelichten.

Alles verliep naar wens, in het vliegtuig had vader een mooi plaatsje gevonden bij het raampje. Er was geen vuiltje aan de blauwe lucht.

Maar toen hij een uurtje onderweg was, tekenden zich aan de horizon donkere wolken af. Een stewardess waarschuwde de passagiers voor enige turbulentie: 'Mogelijk moeten we door een hevig onweer. Hou de zuurstofmaskers en reddingsvesten dus maar al klaar'. En toen barstte de hel los, vanwege enorme onheilspellende luchtzakken begonnen baby's te huilen, mensen schreeuwde het uit van angst maar vader bleef rustig, was zijn middagmaal aan het consumeren en tuurde schijnbaar onbewogen naar de bergen en de meren. Intussen begon het te hagelen, te donderen en te bliksemen. Vader probeerde een dutje te doen...

Enfin, de storm luwde en de bemanning kreeg zijn reizigers weer veilig aan de grond. Een dankbaar en opgelucht publiek applaudisseerde toen de piloten uit de cockpit kwamen gestrompeld, zichtbaar aangeslagen. Alle wegen leiden naar Rome, glimlachte vader.Maar hij hield zich zoals altijd sterk, hij was een meester in het verdringen van narigheden. Uit ervaring wist hij dat hij een mentale terugslag kon verwachten.

Na zijn bezoek aan Dali's vernissage, bracht een taxi hem naar de boksmatch van de eeuw. En dus zat hij al klaar, de armen strijdvaardig gekruist, vlakbij de tv-camera's. De zaal stroomde al snel vol met luidruchtige fans en vader begon volop wodka te drinken. Hij wist dat dit zou gebeuren, daarom had hij immers een drankprobleem ontwikkeld.

Toen de beroemde zwaargewicht na drie rondes alweer een te zwakke tegenstander had verslaan, begon vader na afloop enthousiast te schreeuwen: Leve the Greatest, leve Salvador Ali!
Een woedende menigte keek zijn richting uit, vader zakte dronken in elkaar en was lange tijd knock-out.

Enkele weken later lag hij op een divan bij de psycho-analyst, deze zou zijn Freudiaanse verspreking wellicht kunnen verklaren.

'Ach, dat zit wel snor' grinnikte vader fijnbesnaard.

 

feedback van andere lezers

 • maarten54
  Mooi verhaal, ik zag het in gedachten gebeuren.
  Aardig dat ik mocht komen lezen.
 • Koyaanisqatsi
  Next story: De Avonturen van Mohammad Dali
 • GoNo2
  Was uw vader lid van de Snorrenclub?
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 5

Uitstekend: 2 stem(men), 67%
Goed: 1 stem(men), 33%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .