writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Ach wat een k'loterij !

door Clodius

Reeds van kindsbeen af besefte ik dat je het leven positief kan sturen met positieve gedachten. Toen ik op mijn zesde trots met mijn nieuwe rode boekentas het schoollokaal binnenstapte, wilde ik persť de primus van de klas worden, ik werd het twee jaar na elkaar.

En in mijn pubertijd droomde ik al vroeg van leuke meisjes, drie keer is mijn wens in vervulling gegaan, zij waren in die turbulente tijd de drie mooiste ter wereld. Ik leerde ze kennen op de schoolbus. Ik had toen plots meer oog voor hen dan voor mijn studieboeken Latijn.

Maar dan beleefde ik ineens een heel negatieve periode. Ik was vanwege mijn rebels karakter enkele keren van school geschopt wat kort nadien resulteerde in een burn-out. Tot ik voor mijn 23ste verjaardag een bijzonder boek cadeau kreeg van mijn oudere vriend Jan Buytaert, een bekende kunstschilder die ik net had leren kennen. Dat boek 'De kracht van het positieve denken' gaf mij weer rust en het zelfvertrouwen van weleer. Ik begon zodoende gedichten te schrijven die meteen warm onthaald werden bij familie en vrienden. Ik zat dus weer op het juiste spoor.

Tijdens een prachtige zomeravond in 2005 probeerde ik dan ook de zes cijfers van de loterij te raden: ik had er vier juist !! Nu werd ik overmoedig en dacht dat ik op een dag euro-miljonair zou kunnen worden met de kracht van...positief denken. Ik moet toegeven dat ik er nooit in geslaagd ben, ik kruiste immers altijd dezelfde zes cijfers aan. Toen Jan mij vermaande dat ik mijn positiviteit op die manier misbruikte stopte ik in 2011 met mijn wekelijkse deelname aan de lotto.

Maar eergisteren vond ik op weg naar de krantenwinkel een loterijbiljet op de grond. Mijn mond viel open van verbazing toen ik de cijfers herkende: er stonden vijf cijfers genoteerd die ik altijd had gebruikt ! Dit is mijn kans ! dacht ik.

Maar Sofie, waar ik dagelijks mijn krant kocht, glimlachte nadat ze het biljet had gecheckt: niks gewonnen mijnheer.

En ik grinnikte: 'Ach Claude, jij met je k'loterij ! Maar positief blijven denken, je weet maar nooit ! '

 

feedback van andere lezers

 • GoNo2
  Ik had zes juiste cijfers tot...ik wakker werd.
  Clodius: Keep on dreaming, zou ik zeggen ! Bedankt voor je reactie !
 • maarten54
  Schitterend verhaal en dito vertelt.
  Dit soort vertelsels mag ik wel.
  Van mij een 9.
  Clodius: Een 9 is een heel mooi cijfer, bedankt daarvoor !!
 • doolhoofd
  "The mass of men lead lives of quiet desperation, and go to the grave with the song still in them." - Henry David Thoreau

  Voor de rest zou ik echt die spaties voor je uitroeptekens weghalen.

  Een schrijfsite waarop mensen het niet nauw nemen met hun taal... Om Van Rossem te citeren: "'t Is toch godgeklaagd hee."
  Clodius: Ach waar jij zoal drukte om maakt, om een paar spaties !
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 4

Uitstekend: 1 stem(men), 33%
Goed: 2 stem(men), 67%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .