writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Hoe overleef ik dat allemaal?

door GoNo2
Drugs en rock-en roll, brillantine in het haar, een gestolen sigaret van ons ma achter het oor en een kam om ons haar in de plooi te leggen. De drugs beperkte zich bij mij tot enkele jointjes gerookt in het Vondelpark in Amsterdam. Toen we met een progressieve opvoeder naar de bezienswaardigheden van Amsterdam gingen kijken. Het deed me niks die zogenaamde softdrugs. De rock-en roll daarentegen wel! Elvis was terug van weggeweest, nieuwe idolen stonden in een rij aan te schuiven. Ik stond als een volslagen idioot ook in die rij.
Hoe heb ik dat ooit overleefd, vraag ik me nog steeds af…

Vroeger was men stoer als men rookte. Je werd aanzien als een echte vent. Niet -rokers waren mietjes, jeanetten ( toen waren er nog geen betuttelende vingertjes hé? ), nu is het andersom. Wij zijn nu de paria's geworden die te pas en te onpas er op gewezen worden dat we een gevaar voor de maatschappij zijn. Kinderen komen mij in een bushokje zeggen dat ik hun lucht verpest. Dat de bus die ze nemen op diesel rijdt en zo de hele omgeving bezoedelt met stofdeeltjes die je niet meer uit je longen krijgt, daar gaan ze netjes aan voorbij…

Hoe moet ik dat overleven, vraag ik me steeds af…

Klimaatmarsen tegen de opwarming van de aarde. Laat me toe om eventjes te lachen hé? De aarde warmt al op sedert z'n ontstaan. Na iedere periode van afkoeling komt er één van opwarming. Da's de eigenschap van Moeder Natuur. Een cyclus die niet te stoppen valt. We gaan ten onder, roepen de doemdenkers. Ja en dan? 't Zal nog niet voor vandaag zijn want ik moet nog frieten bakken. Ik val in herhaling zeggen mijn duizenden trouwe fans. 't Kunnen er minder zijn, maar dat is maar een detail hé?

Hoe moet ik dat overleven, vraag ik me nog altijd af…

De Mon, naar wie ik opkeek omdat hij de meest onzinnige verhalen in een jasje kon gieten alsof het allemaal waar en echt gebeurd was, is niet meer. Overleden in zijn slaap. De eeuwige optimist met z'n onovertroffen kennis van rode wijn, waarvan hij beweerde dat hij minstens 102 jaar zou worden, zit nu bij St-Pieter een fles Petrus in z'n kraag te gieten. Hij was 84. Een kloeke vent die er schijnbaar gezond uitzag. Er is geen garantie om oud te worden, denk ik dan.

Hoe moet ik dat nu verwerken en overleven, vraag ik me af…

©GoNo


 

feedback van andere lezers

 • pieter
  Noël,
  Niks aan doen; dat overleven enzovoort.
  Het gaat allemaal vanzelf over.
  Pieter.
  GoNo2: Dank u!
 • doolhoofd
  Met goede muziek!
  Ik ben al drie maanden non-stop aan het luisteren naar alle sets van deze man: Jjos.

  https://www.youtube.com/watch?v=yqQoRZS4O44
  GoNo2: Ik al drie maanden naar K3 en het helpt niet!
 • Koyaanisqatsi
  Een leeftijdgenoot van me kreeg van zijn ouders op zijn zestiende verjaardag een 'sloef' sigaretten cadeau. De ouders wilden koste wat kost, MODERNE ouders zijn. De tijden zijn duidelijk veranderd. Maar kom: we gaan in Europa leven zoals de Amish, zodat de Chinezen en Indiërs de boel HELEMAAL kunnen overnemen. Dat zullen ze hoe dan ook doe, alleen gaan wij de overname nog een beetje versnellen.
  GoNo2: Juist!
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 3

Uitstekend: 0 stem(men), 0%
Goed: 3 stem(men), 100%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 14 bezoekers online, waarvan 0 leden: .