writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Slave tot the rhythm ?

door Clodius

SLAVE TO THE RHYTHM ?

Tante Berna was bijzonder gevoelig maar kreeg als jonge vrouw weinig aandacht van de mannen, althans blanke mannen. Ze was dan ook in de wolken toen ze tijdens een officierenbal de Kongolese piloot Arthur ontmoette in Oostende, ze was net afgestudeerd.

Het werd meteen haar eerste grote liefde. Tegen wil en dank van haar vader, vloog ze met hem naar de Kongo. Arthur hield oprecht van haar, getuige de vele liefdesbrieven die hij schreef tot aan haar dood. De man was echter al getrouwd met een inheemse die hem vijf kinderen had geschonken. De wanhopige Berna zocht troost bij de ingenieur Alfons, een stamhoofd die vijandig gezind was tegenover de clan waar Arthur bijhoorde. Hij beloofde zijn blanke statussymbool een beter leven. Al gauw bleek dat Berna in een wespennest was terechtgekomen. De vrouwen van het dorp gaven haar bevelen, ze moest in de ondraaglijke hitte hun gewaden helpen meewassen, had veel last van de talloze insecten en was bang voor het geluid van leeuwen en sissende slangen. Bovendien dreigde Alfons met gruwelijke folteringen indien ze nog contact nam met haar piloot...die zij heimelijk nog zag als de zon onderging.

Ze overwoog om te vluchten, haar paradijs was immers een hel geworden. Haastig contacteerde ze Arthur om haar terug naar België te vliegen. In het holst van de nacht is zij als een bang muisje kunnen ontsnappen.
Eind goed, al goed ? Helaas niet, de idealistische vrouw werd opgenomen in een instelling waar zij zich nog steeds onveilig voelde. Haar grootste maar ietwat irrationele angst was om ooit als een blanke slavin ontvoerd te worden door 'de zwarte maffia'.

Toen ik haar op mijn zestiende verjaardag had uitgenodigd, sloegen tijdens het feestje ineens alle stoppen bij haar door. Mijn moeder had mij immers een LP van de befaamde Grace Jones cadeau gedaan en door de woonkamer zong de Afrikaanse zangeres één van haar hits: Slave to the rhythm !!

Jammerend en huilend werd ze door een ambulance weggevoerd...we stonden er met z'n allen verslagen op te kijken.

 

feedback van andere lezers

Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 2

Uitstekend: 0 stem(men), 0%
Goed: 2 stem(men), 100%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 2 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .