writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Titel Gezocht 53

door Koyaanisqatsi

'Vergeef me.'
Ik hoopte dat Belhamels De Vogelaar me zou horen maar ik fluisterde zo stil dat ik mezelf niet eens hoorde. Met opeengeperste lippen en dichtgeknepen ogen verkocht ik hem vervolgens een vuistslag tussen zijn ribben. Het gekreun dat daarop uit de arme stakker zijn keel rolde klonk helemaal anders dan al zijn eerdere gejank. Het was een kurkdroge kreun, als van een oude man die nog amper de kracht had om zijn pijn in decibels uit te drukken. Ik keek hem even in de ogen, die niet langer om genade smeekten maar gelaten leken af te wachtten op het moment dat ze zich voor een laatste keer zouden sluiten, en dacht er enig begrip in te kunnen lezen, al kon het net zo goed zijn dat ik me dat alleen maar probeerde wijs te maken.
'Dat volstaat voor mij,' mompelde ik, vrezend dat Shigeharu Tanaka geen genoegen zou nemen met die ene stomp.
'U bent een mild man, meneer Stoelen,' zei hij echter met een uitgestreken gezicht, 'ik wou dat ik ook zo zachtaardig door het leven kon stappen.'
Daarop gaf hij een hoofdknik in de richting van Kenzaburo OŽ. Ik kon niet gauw genoeg terug om mijn stoel gaan zitten en keek met een tegen mijn borstkas beukend hart toe hoe Kenzabura OŽ zijn aansteker aanknipte om de kleine vlam onder de lange punt van Belhamels De Vogelaar te houden.
Dit keer schreeuwde de stumperd het weer oorverdovend uit terwijl zijn knokige lijf begon te kronkelen als de delen van een in tweeŽn gehakte regenworm.
Pas toen Shigeharu Tanaka zei dat het genoeg was, doofde Kenzaburo OŽ de aansteker. Maar tegen die tijd had de kamer zich al gevuld met de misselijkmakende stank van verbrand mensenvlees en was Belhamels De Vogelaar begonnen zichzelf te bevuilen.
'Zo, viezerik,' zuchtte Shigeharu Tanaka, 'alvorens we een stapje verder gaan, zou je me misschien al eens kunnen vertellen waar je met het slipje van Koreda Suzu gebleven bent?'
Belhamels De Vogelaar probeerde zijn mengeling van gesnik en gekreun te stoppen, met als resultaat dat er een lugubere reutel uit zijn mond rolde. Kenzaburo OŽ maakte aanstalten om de aansteker weer aan te knippen maar Shigeharu Tanaka liet hem met een handgebaar verstaan te wachten.
'Laat ons diefje even bekomen, OŽ.'
Het leek wel een eeuwigheid te duren voor Belhamels De Vogelaar het ijzingwekkende geluid inslikte.
'IkÖ Ik heb er geen flauw idee van waar ik er mee gebleven ben,' kermde hij. 'Ik heb er niet eens een idee van welk slipje het betreft. Ik steel wel eens meer vrouwenondergoed. Slipjes, beha's, jarretellengordes, negligťsÖ Maar ik hou die dingen niet bij. Ik hou zo goed als niks bij van wat ik steel. Na verloop van tijd gooi ik het meestal weer weg.'
Shigeharu Tanaka slaakte een diepe, vermoeide zucht.
'Misschien moeten we jou maar eens een kopje kleiner maken.'
'Dood hebt u helemaal niets meer aan me,' zei Belhamels De Vogelaar. Hij probeerde zakelijk te klinken maar zijn stem bibberde te veel om zijn doodsangst niet te verraden.
'Wie zei er iets van dood maken?' lachte Shigeharu Tanaka.
Nu maakte hij een hoofdgebaar in de richting van Ryuunosuke Akutagawa. Die begon meteen weinig belovend boosaardig te grijnzen en stapte op Belhamels De Vogelaar toe.
'We hebben het over je andere kopje, idioot,' snauwde hij.
'Nee! Niet mijn fluitje! Niet mijn fluitje! Ik zweer u er geen flauw idee van te hebben waar ik met het slipje gebleven ben.'
Ik verwachtte dat de stembanden van Belhamels De Vogelaar het ieder ogenblik gingen begeven. Hij begon te spartelen als een gek en zwaaide zijn hoofd wild heen en weer maar helaas was dat verzet veel te zwak om Ryuunosuke Akutagawa van zijn plan te weerhouden. In mijn wanhoop probeerde ik een excuus te bedenken om Shigeharu Tanaka tot andere gedachten te brengen maar hoe harder ik mijn hersens pijnigde hoe, hoe slechter ze functioneerden. Het enige dat ze me vertelden was: Maak dat je hier zo snel mogelijk wegkomt.

 

feedback van andere lezers

  • Greta
    Script voor een enge Netflix serie.
    Koyaanisqatsi: hohoho... ik ga voor HBO!
  • doolhoofd
    Zeer levendig verteld.
    Koyaanisqatsi: ;-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 3 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .