writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Titel Gezocht 57

door Koyaanisqatsi

Mizuki Tano, vierentwintig jaar oud, geboren in Saitama, in de gelijknamige Japanse prefectuur, zag als meisje van vijf haar vader, een politieofficier die bekend stond voor zijn volhardende strijd tegen de lokale yakuza, bijna letterlijk in stukken gehakt worden met samuraizwaarden. De daders verdwenen spoorloos. Na tal van psychiatrische behandelingen leerde ze leven met het vreselijke trauma en besloot ze in het voetspoor van haar vader te treden door te opteren voor een carriŤre bij de politie. Door een incident met een instructeur op de politieschool - na aanhoudende seksuele intimidatie verpletterde ze ťťn van zijn teelballen - werd ze evenwel verplicht haar opleiding op te geven. Daarop ging ze gedesillusioneerd in een snackbar werken waar ze op zekere dag als bij toeval aan de klap geraakte met de drieŽntwintigjarige Miharu Narito. Miharu Narito, geboren in Maebashi in de prefectuur Gunma, was de dochter van Kimiko Nozawa, een vooraanstaande milieuactiviste die een half jaar eerder vermoord was teruggevonden in een rijstveld. Het was algemeen geweten dat Miharu Narito sterk ageerde tegen de immobiliŽnmaffia maar de politie vond geen enkele directe aanwijzing naar de vermoedelijke daders.
Het oprakelen van hun ervaringen en de straffeloosheid waarmee de moordenaars van hun respectieve vader en moeder waren weggekomen deed de twee jonge vrouwen besluiten het heft in eigen handen te nemen. Hun eerste doel was aan wapens te geraken om zoveel mogelijk maffiosi uit de weg te ruimen. De ironie wilde dat ze om daar aan te geraken onvermijdelijk langs de yakuza zelf moesten passeren. Met de smoes in de prostitutie te willen stappen geraakten ze tot bij een lager kaderlid van een kleinere clan. Toen die voorstelde hen zelf op hun amoureuze kwaliteiten te testen sloegen ze hem de kop in met een mee gesmokkelde voorhamer en maakten ze zich meester van twee pistolen van het type Mauser HSc, naar wapennormen tamelijk ouderwetse rommel maar ruim voldoende om enkele dagen later een eerste bloedbad aan te richten in een lokaal yakuzakantoor. Bij een tweede raid troffen ze een geketend meisje aan: Wu Ling, twintig, geboren in Hong Kong en een jaar eerder met valse beloften naar Japan gelokt, waar ze door de yakuza in de prostitutie was geschopt. Ze werkte onder de naam Dragon Girl en had ze zich moeten "specialiseren" in het ondergaan van allerlei sado-masochistische handelingen. Er was niets voor nodig om Wu Ling te overtuigen hun kruistocht tegen de onderwereld te vervoegen.
Hoeveel yakuzaleden de meisjes ondertussen hadden omgelegd - zoals zij het noemden - konden ze niet met zekerheid zeggen maar het moesten er op zijn minst meer dan honderd zijn. Toen ik hen vroeg waarom ze hun strijd zo schamel gekleed en met een Stetson op hun hoofd voerden kreeg ik te horen dat niemand van als onnozele geiten rondlopende grietjes zou verwachten dat ze genadeloze wraakengelen waren. Het verrassingseffect was immers cruciaal om hun aanslagen zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Ondertussen waren ze trouwens niet meer alleen. GeÔnspireerd door hun afrekeningen hadden zich in Japan her en der gelijksoortige groepjes gevormd die door yakuza onder de noemer van Yakigi's of Yakuza Killer Girls waren gebracht.
Dat ze Japan hadden verlaten om achter Shigeharu Tanaka aan te gaan had er alles mee te maken dat Mizuki Tano te weten was gekomen dat hij achttien jaar geleden de vreselijke slachting van haar vader had geleid - mogelijk was hij ook diegene die de genadeslag had gegeven.

 

feedback van andere lezers

 • Greta
  Aftiteling .. muziek ..
  THE END.
  Licht aan.
  Applaus.
  Koyaanisqatsi: niks van! :-p
 • doolhoofd
  Een beetje backstory, dat mag, dat mag.
  Koyaanisqatsi: wilde niet al te veel uitwijden over die babes... ;-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 3 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 0 leden: .