writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Dankzij de Thalys man ?

door Clodius


Sinds vanmorgen terug van een citytrip naar Parijs. Ik ben daar samen met mijn broer Tom naar een bekende uitgeverij gestapt om mijn gedichten aan de man te brengen. Tegenwoordig duurt een treinreis van Brussel naar Parijs iets minder dan een anderhalf uur, dankzij de Thalys.

Toen de trein aankwam in Paris Nord wilde ik eerst en vooral een postkaartje verzenden naar Katty, een diŽtiste, die mijn dichterschap van heel nabij volgt.

Zo gezegd zo gedaan, het was tijd voor Tom om in de zonnige buitenlucht een sigaret te gaan roken, vlakbij de ingang van het station. En plots was ik geshockeerd: overal zag ik clochards, de ene slapend op een zitbank, een andere schreeuwde dronken zijn ellende uit naar de rijke toeristen die hen verveeld en genadeloos voorbij marcheerden. Gelukkig hield the security daar alles in het oog.

Ik verzocht mijn broer om zo snel mogelijk de metro naar ons hotel te nemen. Maar net toen we wilden vertrekken hield een baron sans sou ons tegen, en vroeg wat kleingeld. Vanwege zijn vriendelijke innemende blik, gaf ik hem spontaan vijf euro. De man die een lange rosse baard droeg, lachte zijn tandeloze mond bloot en stopte mij iets in de handen, het was een ijzeren Eiffeltorentje in sleutelhangerformaat. En hij fluisterde: 'Ceci est un porte-bonheur'. Mijn broer en ik keken vol belangstelling naar deze gadget en wilden de mysterieuze man nog bedanken maar die was reeds verdwenen in de menigte.

Mijn rationele broer grinnikte: 'Ach Claude, als je al die nonsens moet geloven ?'
En toch heeft deze talisman ons blijkbaar vier keer voor ongeluk behoedt dit weekend. Maar in de Thalys terug naar Brussel ergerde Tom zich: 'Stop nu toch eens met al die onzin'. Terwijl ik deed alsof ik sliep, droomde ik van een positieve reactie bij de Parijse ťditeur aan wie ik de dag ervoor mijn gedichten had aangeboden. Zal mijn poŽzie daar goed worden ontvangen dankzij... de talisman ?

Ach, ik zal de logica van mijn grote broer maar volgen, net zoals ik dat deed in de duistere Lichtstad, metro in metro uit, dan kom ik vanzelf wel op mijn bestemming.

 

Er zijn 2 bezoekers online, waarvan 0 leden: .