writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Mijn tele-visie?

door Clodius

Vanmorgen stond ik op met hevige migraine. Ik drink nochthans nooit alcohol maar gisteren had ik naar goede jaarlijkse gewoonte een lekkere kaasfondue verorberd met een Griekse vriendin. Het lag dus wellicht aan de kirsch waarmee dit gerecht is bereid. Bovendien verjaarde zij die dag en hebben we geproost met een glaasje Ouzo.

Enfin, ik stond dus heel vroeg op, nog voor er buiten een haan kraaide, met zoals ik al zei een hevige stevige migraine. Omdat ik geen aspirines in huis had, plofte ik in de zetel en zette de tv aan. Ik had geluk: het was 't ochtendjournaal met mijn favoriete nieuwslezeres, die met de mooie blauwe ogen. Ik volgde de uitzending een kwartiertje maar mijn hoofd begon te zeuren van de pijn. Gauw zapte tot ik iets luchtigers vond, en daar kwam mijn redding tevoorschijn: Vlaamsche Schlagers van heel amusant niveau.

Na een uurtje zapte ik weg en raar maar waar: de migraine was verdwenen ! En dus was ik weer klaar voor een herhaling van het ochtendnieuws. En zo zag ik terug de mooie ogen van een uur geleden, toen ik nog in pyama was Ún barstende hoofdpijn had Ún het nog donker en stil was in de stad. En nu schijnt reeds de herfstzon en zijn de luidruchtige buren wakker. Op dat moment ontving ik een sms van mijn tafelgenoot van gisteren: 'En Clo-clo? Heb je geen hoofdpijn meer?'

En toen kreeg ik plots een soort van verlicht filosofisch inzicht. Zouden tele-tijdmachines, teleportatie en telepathie dan toch bestaan ? Allemaal vragen waar ik al jaren mee worstel maar waar ik nog geen duidelijk antwoord vond in de dikke geleerde boeken die in mijn bibliotheek staan.

En vanaf hier laat ik de lezer zelf verder nadenken over dit stukje tekst ! Maar liefst je hersenen niet pijnigen, ik zou niet willen dat je ook migraine krijgt !!

 

Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .